Başkan Burma: Yeni dönem için enerjim yüksek

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Çamlıyazı, Kara Oyumca ve Yukarı Aksu köylerini ziyaret ederek, köy sakinlerinin sıkıntılarını dinledi.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Burma: Yeni dönem için enerjim yüksek

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Çamlıyazı, Kara Oyumca ve Yukarı Aksu köylerini ziyaret ederek, köy sakinlerinin sıkıntılarını dinledi. Burma, "Atakum benim eserimdir. O'nu daha da geliştirmek ve yıldızını parlatmak için yeni dönemde de yüksek enerji ile çalışacağız." dedi.

Belediye Başkanı Metin Burma, köyler Atakum'un yukarısında olduğu için aşağıda bulunan gelişimi ve değişimi daha kolay izleme fırsatı bulduğunu belirtti. Burma, "Birileri görmezlikten gelse de Türkiye'nin dört bir tarafında ilçemizdeki gelişmeler biliniyor ve ilgi ile takip ediliyor. Bu nedenle 2009'dan bu yana 45 bin kişi burada yer almak için memleketlerinden kalkıp ilçemize yerleşti. Bu iki Havza üstüne bir de Kavak büyüklüğünde yerleşim demektir. O kadar çok hizmet demektir. Allah'a şükür biz bunu başardık. Atakum merkezden Taflan'a kadar elimizin, gücümüzün uzanmadığı yer kalmadı. Eksikliklerimiz yok mu? Elbette ki vardır ama yaptıklarımız da ortadadır ve halk tarafından takdir edilmektedir. Çevre yolu sayesinde kentimiz Güney'e ve yukarılara doğru gelişecektir. 10 yıl içinde bu üst bölgelerde çok değer kazanacaktır. Bunun için imar planının yapılması gerekiyor." diye konuştu.

Özellikle Çamlıyazı ve civarındaki köylerin bölgede bulunan taş ocaklarından oldukça şikayet etmelerinin son derece doğal olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Burma, "Bu konu benim de canımı sıkıyor. Taş ocakları doğayı çoraklaştırıyor, ilçenin silueti değişiyor, seller meydana geliyor. Sizlerin de nehirleri, dereleri kirleniyor, toz yutmak, gürültüyü çekmek zorunda kalıyorsunuz. Ağır tonajlı kamyonlar gece gündüz demeden çalıştıkları için yollarınız bozuluyor. Turizm kenti olma yolunda ilerlerken, en büyük özelliklerimizden ve güzelliklerimizden biri olan yaylamızdan faydalanamıyoruz. Bu nedenlerden dolayı, ilçemizin sınırları içerisinde olmamasına, taş ocakları üzerinde herhangi bir yetki ve yaptırımım olmamasına karşın, bu konudaki duyarlılığımı dile getiren demeçler verdim, televizyonlarda konuşmalar yaptım. Seçimden sonra ilçemizin hudutları içerisinde ve benim yetki alanım içerisinde olacağınız için sizlerle bir araya gelerek, bu konuyu ciddiyetle ele alıp, rahatsızlığın son bulması noktasında çözüm üreteceğiz." şeklinde konuştu.


CİHAN

Yorumlar