Başkan Burma: Siyaseti kimseyi kırıp dökmeden yapıyorum

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma "Siyaseti halkın gözünü boyayarak, kandırarak, yapamayacağımız sözleri vererek değil kimseyi dökmeden, kırmadan, yalnızca yapacağım projeleri halka anlatarak yapıyorum.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Burma: Siyaseti kimseyi kırıp dökmeden yapıyorum

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma "Siyaseti halkın gözünü boyayarak, kandırarak, yapamayacağımız sözleri vererek değil kimseyi dökmeden, kırmadan, yalnızca yapacağım projeleri halka anlatarak yapıyorum. Ben proje üretirim, projeciyim." dedi.

Metin Burma, beraberindeki meclis üyesi adayları ile birlikte, KADEF Başkanı Dr.Yılmaz Karagöz ve bağlı dernek başkanları ile üyelerini ziyaret etti. Burma, "Bana, 'Aslen Trabzonlu, kalben Kavaklı, hakiki Atakumlu' sıfatı yakıştırmışlardı, bu benim çok hoşuma giden ve benimsediğim bir sözdür." dedi.

Kavaklılara hitaben yaptığı konuşmaya, 20 yılın insan yaşamında çok şey ama kentlerin yaşamında hiçbir şey ifade etmediğini belirterek başlayan Başkan Burma, şunları söyledi: "İki sokağı olan, elinde aracı-gereci olmayan büyük bir köyden bugün Karadeniz'in yıldızı olan bir ilçeye kadar geldik. Bu 20 yılda gerçekleşti. Bunun 15 yılında benim emeğim vardır. Diktiğimiz fidan filizlendi ulu bir çınar olma yolunda gelişmeye devam ediyor. Kentlerin tabi ki sorunları olur. Gelişmenin olduğu yerde bu son derece doğaldır. Bakın birkaç yüzyıllık geçmişe sahip yerlerin bile eksikleri, yapılacak işleri vardır. Çok özendiğim, emek verdiğim, her caddesinde, sokağında, alın terim, acı-tatlı anılarım olan Atakum'un hem proje üreterek mutfağında çalıştım hem başkanlığını yaptım. Geleceğini şekillendirmek için ortaya koyduğumuz turizm, sağlık, eğitim ve modern kentleşme vizyonları doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Bunu halkla bütünleşerek, onlarla birlikte gerçekleştiriyoruz. Gelecekte Atakum'un Türkiye'de çok daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum. Bu yönde büyük bir heyecan taşıyorum. Siyaseti halkın gözünü boyayarak, kandırarak, yapamayacağımız sözleri vererek değil kimseyi dökmeden, kırmadan, yalnızca yapacağım projeleri halka anlatarak yapıyorum. Ben proje üretirim, projeciyim. Atakum son beş yılda büyük bir sıçrama yaptı. Buraya hizmet vermek bana nasip olduğu için mutluyum,gururluyum. Her şeyim Atakum'a helal olsun. Atakum benim için çocuklarım kadar özeldir."

KADEF üyelerinin gelecekte yapmayı planladığı projeler başta olmak üzere çeşitli konularda sorduğu sorulara da cevap veren Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, sözlerine şöyle devam etti: "Atakum'da Karadeniz'in her ilinden ,ilçesinden olduğu kadar büyük bir coğrafyadan gelen insanlar var. Bu bizim zenginliğimizdir. Onların folklorik değerlerini, kültürlerini geliştirmelerinden yanayım. Bunu Atakum'un rengi olarak görüyor, o rengi geliştirmek, daha da çoğalıp Atakum'un gelişmesine ışık tutması amacıyla bir kültür ve sanat merkezi yaptık. Karadeniz'in en büyük en kapsamlı kültür sanat projesidir. Atakum'a çok yakışan, ona değer katacak ve önemli görevler üstlenecek bir merkezdir. Onun haricinde ilçemize bazıları Türkiye çapında olmak üzere bir çok eser kazandırdık. Dağıttığımız kitapçıklarda hayatın her alanında kullanılabilecek projeleri hayata geçirdiğimizi görebilirsiniz, zaten biliyorsunuz da. Parktan daha öte bir yer olan Emek Park'ı ise bu cumartesi günü hizmete açacağız. Orası kadın el emeğinin değerlendirileceği, aile bütçesine katkı sağlanabilecek bir yerdir." CİHAN

Yorumlar