Başkan Boztaş: Manavgat'a acilen Sağlık Serbest Bölgesi kurulması gerekir

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, bölgede turizmi 6 aydan 12 aya çıkarmada 'Sağlık Serbest Bölgesi' oluşturulması gerektiğini söyledi. Boztaş, turizm şehrinde 1980 yılından bu yana deniz, kum ve güneş üçlüsüne...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Boztaş: Manavgat'a acilen Sağlık Serbest Bölgesi kurulması gerekir

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, bölgede turizmi 6 aydan 12 aya çıkarmada 'Sağlık Serbest Bölgesi' oluşturulması gerektiğini söyledi. Boztaş, turizm şehrinde 1980 yılından bu yana deniz, kum ve güneş üçlüsüne yönelik turizm yapıldığını, yılın 12 ayı turizm yapılabilmesi için alternatif turizm alanlarının yatırıma açılmasının aciliyet arzettiğini kaydetti.

Kış aylarında turizmde durgunluk yaşanması nedeniyle Manavgat'ta sosyo-ekonomik bazı sıkıntıların yaşandığını kaydeden Boztaş, Turizm Bakanlığı tarafından 2008 yılında onanan Oymapınar Turizm Bölgesi'nin 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın ardından alt ölçekli planların bir an öncesi tamamlanarak yatırımcılara açılmasının elzem olduğunu ifade etti.

Turizm hareketliliğinin sürdürülebilir olması için alternatif turizm yatırımlarına ihtiyaç olduğunun altını çizen Boztaş, "Turizm hareketini yılın tamamına yaymak zorundayız. Bu kapsamda golf, spor, eko, inanç, kongre ve sağlık turizmi yatırımlarıyla sektöre renk, çeşitlilik ve canlılık kazandırmalıyız." dedi.

DÜNYADA 20 MİLYON KİŞİ SAĞLIK TURİZMİNE YÖNELİK TATİL TAPIYOR

Dünyada her yıl 20 milyon kişinin sağlık amaçlı dünyanın değişik ülkelerine seyahatler yaptığını hatırlatan Boztaş, Manavgat'ın iklim yapısının sağlık turizmine en elverişli yer olduğunu söyledi. Dünyada sağlık turizmine yönelik taleplerin artış gösterdiğine dikkat çeken Boztaş, "İlçemizde sağlıklı turizm ile ilgili stratejiler belirleyerek yeni fırsatlar sunulması gerekiyor. Sağlık turizminin medikal, termal turizm, spa, wellness, yaşlı ve engelli turizm gibi çok çeşidi bulunuyor." ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar