Başkan Boydak: İş dünyası olarak aşırı iniş ve çıkışları sevmiyoruz

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Nisan ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, iş dünyası olarak aşırı iniş ve çıkışları sevmediklerini, sanayicilerin yatırımlarını artırmak için hep istikrarlı...

Google Haberlere Abone ol
Başkan Boydak: İş dünyası olarak aşırı iniş ve çıkışları sevmiyoruz

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Nisan ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, iş dünyası olarak aşırı iniş ve çıkışları sevmediklerini, sanayicilerin yatırımlarını artırmak için hep istikrarlı bir ortam istediklerini söyledi.

    KAYSO Nisan ayı olağan meclis toplantısı odanın konferans salonunda yapıldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin konuşmacı olarak katıldığı toplantıya, KAYSO meclis üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve meslek komitesi üyelerinin yanı sıra Organize Sanayi Bölgeleri Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

    Toplantının açılışını yapan KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden seçilen Mehmet Özhaseki’yi tebrik ederek “Şehrimizin yaşanabilir ve herkes tarafından örnek gösterilen bir şehir olmasında özverili çalışmalarınızı takdir ediyoruz. Bazen şehrin içinde yaşayan gözler olarak bizler şehrimizdeki gelişmeleri göremeyebiliyoruz. Bu gelişmeleri dışarıdan bakanlar daha net görebiliyorlar. İlimizin birlik ve beraberliğine verdiğiniz katkıların çok önemli olduğunu ifade ediyor, yeni dönemde de başarılı çalışmalarınızın devamını diliyoruz.” dedi.

    Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, öncelikle geçtiğimiz günlerde kardeşini kaybeden Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet İlgü’ye başsağlığı dileklerini iletti, ailesine ve tüm yakınlarına sabırlar diledi.

    KAYSO Yönetimi olarak Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’yi kutladıklarını ifade eden Başkan Boydak, “Bu seçim sürecinde Kayseri halkının takdirini kazandığınız bir kez daha ortaya çıktı. Çok yüksek bir oyla bu dönemde başkanlığı yürüteceksiniz. Kayserili sanayiciler adına sizi yürekten kutluyorum. İnşallah yeni dönemde de Kayserimize tarihe geçecek hizmetler yapacağınıza inanıyoruz. Yapılan çalışmalara baktığımız zaman bundan sonrası içinde en ufak bir endişemiz yok. Bizde sanayiciler olarak geçmişte olduğu gibi bundan sonrada yanınızda olacağız. Bize düşen görevler olduğunda elimizden geldiğince yerine getirmeye çalışacağız” dedi.

    Yerel seçimlerde halkın iktidar partisine destek vermesinin sürdürülen politikalardan memnun olduğunun bir göstergesi olduğunu belirten Başkan Boydak, buna herkesin saygı gösterdiğini, bundan sonra ki süreçte de işlerin Türkiye’de, dünyada ve bölgemizde birlik beraberlik içerisinde, sağlıklı bir şekilde yürümesini gönülden temenni ettiklerini söyledi.

    Geçtiğimiz günlerde şehir merkezlerinde kalan işletmelerin, çevre duyarlılığını ve şehrin sağlıklı büyümesini de göz önünde bulundurarak OSB’lere taşınmaları konusunda bir çağrıda bulunduklarını hatırlatan Boydak, hala bir takım işletmelerin şehir merkezlerinde faaliyet gösterdiklerini, bu fabrikaların kentsel dönüşüm projeleri kapsamında OSB’lere taşınmasının yerinde olacağını kaydetti.

    Kayseri merkezi ile ilçeler arasındaki gelişmişlik farkının zaman zaman eleştiri konusu olduğuna dikkat çeken Boydak, buraların yeni bir yasa ile büyükşehirlerin denetimine girdiğini belirterek, ilçelerin daha da kıymetlenmesi ve hizmetlerin daha sağlıklı yürütülebilmesi için Büyükşehir Belediyesinin imkanlarının şehrin tamamına yayılacağına yürekten inandıklarını söyledi.

    Ekonomide son dönemdeki pozitif gelişmelerin devam etmesini beklediklerini ifade eden Boydak, "Geçen ay sanayi cephesinden baktığımızda ekonomik gelişmelerden bir endişemiz olmadığını, ancak dikkatli çalışmamız gerektiğini söyledik. Borçlanma oranlarına dikkat edelim, kısa vadeli imkanlarla uzun vadeli yatırımları yapmayalım dedik. Kısaca ekonomimize güveniyoruz dedik. Merkez Bankası ile Odamızda yaptığımız toplantıda yapılan pozitif açıklamalar ile kısa sürede ekonomimizde olumlu gelişmeler yaşandı ve trend hep yukarı yönlü oldu. En azından seçimden bu yana geçen kısa vadede beklediğimiz yerdeyiz. Hem piyasa faizlerinin makul hale gelmesi, hem döviz kurların makul ve istikrarlı gitmesi memnuniyet verici. İş dünyası olarak bizler aşırı iniş ve çıkışları sevmiyoruz. Sanayi tarafı, yatırımlarını artırmak için hep istikrarlı bir ortam istiyor. Ekonomimizde son birkaç gündür de daha pozitif gelişmeler görmekteyiz. İnşallah bu pozitif gidişatın devamı halinde sanayimizde bundan olumlu yönde etkilenecektir." diye konuştu.

    İhracat taahhütlerini yerine getiremeyen sanayicilere ek süre tanınmasını sürekli gündeme getirdiklerini ve Ekonomi Bakanlığı'nın bu yönde bir karar almasının memnuniyet verici olduğunu açıklayan Başkan Boydak, "Ekonomi Bakanlığımız 18 Nisan günü ihracat taahhütleriyle ilgili resmi gazetede bir karar yayınladı. Her ne sebeple olursa olsun Irak'ta, Suriye'de Mısır'da sorunlar nedeniyle ihracat taahhütlerini yerine getiremeyen sanayicilerimize bir defaya mahsus ek süre talebimizi hükümete birkaç defa ilettik. Sesimize kulak verilerek bir karar alındı. Taahhüt edilen ihracatları gerçekleştiremeyen sanayicilerimize 90 günlük ek süre verildi. Bu büyük bir imkandır. Hem Ekonomi Bakanlığımıza, hem de bunu yayınlayan Bakanlar Kurulu'na iş dünyası olarak teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar