Başkan Bildik: Siyaseti bir kenara bıraktık

Sulakyurt’un yeni MHP Belediye Başkanı İsmail Bildik, siyaseti bir kenara bıraktıklarını belirterek, “Biz bize oy veren vermeyen herkesin belediye başkanı olduk. Şimdi Sulakyurt’ta hizmet etme zamanı. Ben çalmadık kapı bırakmıyorum....

Google Haberlere Abone ol
Başkan Bildik: Siyaseti bir kenara bıraktık

Sulakyurt’un yeni MHP Belediye Başkanı İsmail Bildik, siyaseti bir kenara bıraktıklarını belirterek, “Biz bize oy veren vermeyen herkesin belediye başkanı olduk. Şimdi Sulakyurt’ta hizmet etme zamanı. Ben çalmadık kapı bırakmıyorum. Sulakyurt için bir şeyler yapmaya çalışıyorum. İlçemde 10 yıldır yapılmayan ve şu anda çok ciddi sıkıntılarımızın olduğu tespitlerimiz var. Altyapımızın yüzde 80’i tamamlandı, yüzde 20’si tamamlanmadı. 600 bin liralık bir kaynağa ihtiyacımız var. İller Bankası'na ödenek için müracaat ettik, haber bekliyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı İsmail Bildik, açıklamasında, ilçeden geçen ana yolun ait olduğu Karayolları'nın, Sulakyurt yollarını da yapması gerektiğini söyledi. Bildik, “Yollarımız çok bozuk. Tozdan ve yolların bozukluğundan ilçe halkımız şikayetçi. Bunun için Karayollarımızın en kısa sürede burayı yapmasını istiyoruz.“ şeklinde konuştu.

Altyapının tamamlanmasının ardından, ivedi bir şekilde üst yapı işlerine başlayacaklarını söyleyen Başkan Bildik, “Altyapının eksiklikleri olduğundan dolayı çoğu yerde üst yapıyı yapamıyorum. Bu, bizim için çok ciddi bir sıkıntı. Bizim Sulakyurt Barajımız yapılıyor. Kırıkkale civarında en büyük bir baraj olacak. Çankırı Ovası bile bizim burada sulanacak. Çok ciddi bir yatırım yapılıyor. 50 trilyon liralık bir yatırım Kocaeli’nden 2 bin metrekare hazır çim getirdik. Bu çimlerimizi ilçemizin belli yerlerine döşedik. Çarşı merkezine havuzlar getirdik, güller ekiyoruz. Bu güller devamlı olarak kullanılacak. Sulakyurt girişinden meydana kadar ışıklandırmalar yaptık. Belediye binamızın üzerindeki düğün salonumuzu hayata geçirdik. Düğün salonumuza sandalye ve masalar alarak faal hale getirdik. Bu düğün salonumuzu ayrım yapmadan herkese vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Sulakyurt Barajı’nın tamamlanmasının ardından sosyal ve eğitim tesisleri oluşturacaklarını dile getiren Bildik, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Hedefimiz Sulakyurt’u İç Anadolu’nun cenneti haline getireceğiz. Bundan önce arıtma tesisimizi kurmamız gerekiyor. Arıtma tesisini kurmadığım takdirde Sulakyurt Barajı Sulakyurt’ta zulüm edecek. En az 2 trilyon liralık bir arıtma tesisi kurmamız gerekiyor. Encümenden karar çıkardık ve yerimizi gösterdik. Zemin etüdü çalışması yapılıyor Sulakyurt’ta 15 yataklı sosyal tesis en kısa sürede hayata geçecek. Dış mantolamayı ve iç dekorasyonu yaptırdık. Güneş enerjisi ve iç kısmın malzemelerini temin edeceğiz. Burada Sulakyurt’un Sosyal Tesisi veya oteline cevap verecek. İlçemizin en büyük sıkıntılarından birisi lavabolardı. İvedilikle bunu giderdik. Çarşı içerisine lavabolar yaptırdık. Geçen haftada bunu hizmete açtık. Havuzun etrafını ise açık hava düğün salonu olarak yapıyoruz. Kırıkkale’den gelip Sulakyurt’ta düğün bile yapacaklar. Belediye Başkanlığına geldiğim 2 aylık süre zarfında 15 bin metrekare parke taşı döşedik. İller Bankası dışında çok fazla bir gelir kaynağımız yok. Sudan gelirimiz var. Özel halk minibüslerimiz var. 5 bin kapasiteli odun ekmek fırını yaptık. Ramazan Ayından önce hizmete girecek. Önceki ekmeğimizin içi hamur oluyordu, dışı pişiyordu. İlçemize en güzel şekilde hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İlçemizin çok ciddi sıkıntılarından birisi pastane idi. Aynı şekilde şu anki fırınımız pastanenin ihtiyacını da karşılayacak.”

CİHAN

Yorumlar