Başkan Atalay, okuma salonlarını ziyaret etti

Bingöl Belediyesi Okuma Salonları'nda hızlandırılmış yarıyıl programına katılan öğrencileri ziyaret eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, ''Sizler bizim geleceğimizsiniz.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Atalay, okuma salonlarını ziyaret etti

Bingöl Belediyesi Okuma Salonları'nda hızlandırılmış yarıyıl programına katılan öğrencileri ziyaret eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, ''Sizler bizim geleceğimizsiniz. Öğrencilerimizin her biri hem ailesine, hem milletine hem de ülkesine saygılı ve inançlı birey olarak yetişiyor.'' dedi.

Bingöl Belediyesi tarafından ücretsiz eğitim gören toplam bin öğrenciye yönelik 2013-2014 eğitim-öğretim yılı birinci yarıyıl tatili içinde eksik kalan konuların tamamlanması için birer haftalık yatılı etüt programı düzenleniyor. Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanan program çerçevesinde, her seferinde en fazla 150'şer kişilik öğrenci gruplarına eksik kalan konuların tamamlanması için bir haftalık yatılı etüt programı uygulanıyor. Öğrencilerin yemek, pansiyon ve diğer masrafları belediye tarafından karşılanıyor.

Hizmetlerin Bingöl Belediyesi tarafından yapıldığını ifade eden Başkan Atalay, ''Hizmetleri belediye olarak yapıyoruz. Bunu da Bingöl halkının maddi ve manevi destekleri ile yapıyoruz. Sonuçta bizim için esas olan, geride bıraktıklarımızdır. İnsanlar değişik zamanlarda değişik görevler yapabilirler. Ancak önemli olan görevlerini nasıl yaptıklarıdır, geride neler bıraktıklarıdır. İnsanların vicdanlarında neler hissettirdikleridir. Hiçbir ücret talep etmeden sadece gelecek neslimizin daha iyi eğitime sahip olması adına, bunu yapmak belediye olarak sosyal bir sorumluluktur. İlk göreve geldiğimiz andan itibaren bu çalışmayı başlattık ve okuma salonlarımızda, etüt merkezlerimizde yeme, içme, yatma ve her türlü ihtiyacı karşılayacak şekilde yaklaşık 5 bin öğrenciye bu hizmeti sunmamız zaman zaman birilerinin eleştirilerine de neden oldu. Ancak biz doğru bildiğimiz yoldan geri dönmedik. '' şeklinde konuştu.

''Bu çalışmalar insana ve geleceğe yapılan yatırımdır.'' diyen Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu çok hayırlı bir iştir. Biz buna böyle inanıyoruz. Biz burada sadece iyi bir eğitim vermiyoruz. Bunun dışında ülkemizin, toplumumuzun, ilimizin ve milletimizin huzuru adına, sizlere burada doğru ve güzel şeyler anlatıldığına inanıyorum. Öğretmenlerimiz bunları anlatıyor, sizin güzel çehrelerinde ben bunları görüyorum. Buraya gelen öğrencilerimizin her biri hem ailesine, hem milletine hem de ülkesine saygılı ve inançlı gençler olarak yetişiyor ve bununla da iftihar ediyorum.''

Belediye olarak altyapı, üstyapı, çevre yatırımı ve kentsel dönüşüm faaliyetlerini, parklar, mezarlık ve cami düzenlemeleri gibi çalışmaları yaptıklarını anlatan Atalay, ''Bunun yanında bu tür sosyal faaliyetleri yapmak da bize ayrı bir keyif veriyor. Çünkü sonuçta bütün hizmetler insan için yapılıyor. Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezimizde her yıl hizmet sunduğumuz bin öğrencimize A'dan Z'ye bütün imkanları ücretsiz olarak sunuyoruz. Allah bize nasip ettiği ve belediye başkanı olduğumuz sürece bu hizmeti artırarak sürdüreceğiz.'' dedi. CİHAN

Yorumlar