Başkan Atalay: Bingöl'de ilkleri yapmak bize nasip oldu

'Bingöl Spor Turizmi Altyapısının Geliştirilmesi Projesi' kapsamında amatör spor kulüpleri için yapılan sosyal tesisin anahtar teslim töreninde konuşan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, ''Bingöl'de ilkleri yapmak hep bize nasip oldu.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Atalay: Bingöl'de ilkleri yapmak bize nasip oldu

'Bingöl Spor Turizmi Altyapısının Geliştirilmesi Projesi' kapsamında amatör spor kulüpleri için yapılan sosyal tesisin anahtar teslim töreninde konuşan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, ''Bingöl'de ilkleri yapmak hep bize nasip oldu. Altyapı, üstyapı, kentsel dönüşüm projeleri, 16 yeni park, katı atık düzenli depolama tesisi, atıksu arıtma tesisi, mezarlıklar ve cami bahçelerinin çevre düzenlemeleri ve daha sayamadığım birçok projeyi Cenab-ı Allah bize nasip etti. Bunun için ne kadar şükretsek azdır.'' dedi.

Belediye başkanlığı döneminde sporculara, amatör sporlara sürekli destek olduğunu ifade eden Atalay, ''Bütün sporcuları tüm tesislerimizden faydalandırdık. Tabi sadece bir belediye başkanlığı desteğiyle olmuyor. Şehirdeki bütün aktörlerin destek vermesi lazım, bütün siyasilerin destek vermesi lazım, elinde güç olan herkesin destek vermesi lazım. Belediye başkanı bir yere kadar destek verebilir. Biz, hamd olsun kendi imkanlarımızı zorlayarak spora destek olduk. Biz, spora verdiğimiz desteğin anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Bir genci kötü yoldan kurtarmak, kötü bir alışkanlıktan kurtarmak, çok hayırlı bir iştir.'' diye konuştu.

Tesisin yaklaşık 1 milyon 100 bin TL'ye mal edildiğini söyleyen Atalay, ''Bunun 700 bin TL’sini belediye, 400 bin TL’sini de Fırat Kalkınma Ajansı karşıladı. Bu tesisin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bir örneği yok. Türkiye’de amatör spor kulüplerinin sahip olduğu böyle bir tesis yok. Ziya Paşa’ya atfedilen çok meşhur bir söz vardır, “Merkep ölür kalır semeri, Yiğit ölür kalır eseri” Biz Belediye Başkanlığı’nı kazansak da kazanmasak da bunlar nasip işidir. Allah kime yazmışsa ona nasip olacaktır. Eserlerimiz ortada. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde yapmış olduğumuz eserler ortada. Belediye başkanlığı yaptığımız sürede yaptığımız eserler ortada. Bizim konuşmamıza gerek yok. Bu eserler birçok şeyi anlatıyor. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. ‘Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz’ diyorum. Bu tesisin; Bingöl’e, Bingöl gençliğine, Bingöl’deki spor kulüplerimize, spor camiamıza ve Bingöl halkına hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ” şeklinde konuştu.

Başkan Atalay’ın konuşmasının ardından Amatör Spor Kulüpleri’ne tesiste kullanacakları odaların anahtarları teslim edildi. Başkan Atalay ve protokol üyeleri hep birlikte tesisin açılış kurdelesini kesti. Program Başkan Atalay’ın tesisi gezmesi ile son buldu. CİHAN

Yorumlar