Başkan Arıkan: Adana’nın her mahallesi aynı güzellikte olacak

Çukurova Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Yıldıray Arıkan, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Arıkan: Adana’nın her mahallesi aynı güzellikte olacak

Çukurova Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Yıldıray Arıkan, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Çeşitli mahallelerde ilçe belediye başkan adayları ile birlikte düzenlenen toplantılarda konuşan Başkan Yıldıray Arıkan, hem projelerini anlattı hem de seçmenlerden CHP’ye oy istedi.

CHP Çukurova adayı Soner Çetin ile birlikte Şıhmurat köyüne giden Başkan Yıldıray Arıkan, daha sonra Kayışlı ve Kiremithane mahallelerinde düzenlenen toplantılara katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ve Seyhan adayı Zeydan Karalar ile birlikte Tellidere Mahallesi’nde halka seslenen Başkan Arıkan, Adana’nın yaşanabilir bir kent haline geleceğini söyledi.

Başkan Yıldıray Arıkan, “Şehrin iki yüzü olmamalı. Ama Adana’nın 4-5 yüzü var. Adana 70’lerde sanayinin gelişmesiyle birlikte doğudan ve güneydoğudan çok yoğun göçler aldı. Hep hemşericilik ruhuyla her bir mahalle bir Mardin yada bir Diyarbakır oldu. Güney mahalleleriyle kuzey mahalleleri arasında ekonomik, yaşamsal, kültürel ve de sosyal büyük farklılıklar var. Biz eğer o göçleri planlamayla absorbe edebilseydik bugün şehirlerde bu tür gettolaşma olmazdı. Zamanında yapılan bu hatalar günümüzde ekonomik olarak karşımıza çıkıyor. Kültürel açıdan çıkıyor, eğitim açısından çıkıyor. Her türlü çıkıyor. Seçime gidiyoruz. Ve bizim Türkiye’de birlik ve beraberliğe ihtiyacımız her geçen gün daha fazla oluyor. Bu nedenle Adana’nın her mahallesi aynı eşitlikte ve aynı güzellikte olacak.” dedi.

Adana’nın bir dönem bolluk bereketiyle adından söz ettiren önemli bir kent olduğunu söyleyen Seyhan adayı Zeydan Karalar ise “Adana, her şeyiyle güzeldi. İş, aş, sanayi ve esnafı vardı. Çiftçinin yüzü gülüyordu, hepimizin yüzü gülüyordu. Şimdi ise hepimiz kan ağlıyoruz. Fabrikalar teker teker kapatıldı. Anamızın oğlu askerden gelir, evlendirecek ama çocuğuna iş bulamaz. Ben o oğluna iş bulamadığında için içi sızlayan ananın halini çok iyi bilen bir insanım. Ben bir babanın çocuğuna harçlık veremediğinde içi nasıl sızlar anlarım.”
CİHAN

Yorumlar