Başkan Altepe: Hedefimiz; Bursa'nın dünya şehri olmasıdır

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa, dünya şehri olsun, hedefimiz bu.

Google Haberlere Abone ol
Başkan Altepe: Hedefimiz; Bursa'nın dünya şehri olmasıdır

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa, dünya şehri olsun, hedefimiz bu. Bursa olarak her alanda iddialıyız." dedi.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hamzabey’deki Rumeli Derneği’nde vatandaşlarla bir araya geldiği toplantıda, Bursa’nın tüm değerleriyle marka olacağını söyledi. Altepe, Türkiye’nin bugün önemli bir konuma geldiğini söyledi. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerini belirterek "Yurtdışını görünce Türkiye ve Bursa için şükrediyoruz. Bizden her zaman çok ileri olan ülkeler artık, yavaş yavaş bizlerden geri kalmaya başladılar. Bursa’da attığımız her adımda ve yaptığımız her işte ayrı bir güzellik ve özellik var." diye konuştu.

    Türkiye’nin çok hızlı bir şekilde geliştiğini anlatan Başkan Altepe, Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin her konuya ilgi gösterdiğini söyledi. Yıllarca söylenen işleri görev alanında olmamasına rağmen bu dönemde yaptıklarını hatırlatan Başkan Altepe, şunları kaydetti: "Bu şehir dinamik, bereketi olan bir şehir. Biz her alanda iddialıyız. Bursa gelişecek, kalkınacak. Şu anda Bursa, 25 konuda Türkiye’de öncü. Türkiye’de bir şey yapmak isteyen herkes Bursa’ya danışıyor. Tarihi eserlerin restorasyonundan, bilim ve teknoloji merkezine ve spor tesislerine kadar her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bursa, dünya şehri olsun, hedefimiz bu. Bursa, tüm alanlarda iddialı çünkü artık, şehirler yarışıyor. Bursa, kültürüyle, yaşamıyla, çarşısıyla, kendine öz yapısı olan bir şehir. Türkiye’yi dünyada temsil eden en önemli şehirlerden biri oldu, Bursa. Biz, her alanda iddialıyız. Uludağ da marka olacak, sahillerimiz de, tarihi eserlerimiz de ve müzelerimiz de marka olacak. Bursa’da son birkaç yılda o kadar çok hamle yaptı ki, belediyecilik deyince akla Bursa geliyor."

    Bursa’nın belediyecilikte rakibinin olmadığını söyleyen Başkan Altepe, kentin önemli ve güçlü bir potansiyelinin olduğuna dikkati çekti. CİHAN

Yorumlar