Başkan adayı Schmid Münih kenti için yapacaklarını anlattı

Almanya'nın Münih şehrinde Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) belediye başkan adayı olan Josef Schmid, seçim sonrası gündemine alacağı acil programını tanıttı.

Google Haberlere Abone ol
Başkan adayı Schmid Münih kenti için yapacaklarını anlattı

Almanya'nın Münih şehrinde Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) belediye başkan adayı olan Josef Schmid, seçim sonrası gündemine alacağı acil programını tanıttı. Bavyera Eğitim Bakanı Ludwig Spaenle ve CSU seçim çalışmaları şefi Georg Eisenreich ile basın mensuplarının karşısına geçen Schmid, Münih Belediyesi'ni yıllardır yöneten sosyal demokrat SPD ve Yeşiller yönetiminin yaptığı hatalara dikkat çekti.

Schmid, Kırmızı-Yeşil yönetiminin yaptığı en ağır beş hatayı, konut yapımında yetersiz kalmak, şehir kliniklerinin iyi yönetilememesi, okul binalarına yeterince tadilat yapılmaması, çözülemeyen ulaşım sorunu ve çocuk bakım yerlerinin yetersiz olması şeklinde sıraladı. Belediye başkanı seçildikten sonra belediyede yeni bir işbirliği kültürü oluşturacağını söyleyen Schmid, yapılacak mali yatırımları herkese açıklayacağını, okul binalarını acilen tadilattan geçireceğini kaydetti.

Konut sorunun çözmek için özel bir birim kuracağını anlatan Schmid, kentte boşta kalan evleri kullanıma hazır hale getireceğini ve Münih çevresindeki küçük belediyelerle kent sorunlarını çözmek için görüşeceğini dile getirdi. Schmid, okulları tam gün eğitim vermeleri için donatacağını, çocuk bakım yerlerinin dağıtmını yapmak için merkezi sistem kuracağını, metro ulaşımına yatırım yapacağını da belirtti. Şehir hastanelerini yeniden yapılandıracağını da sözlerine ekleyen muhafazakar siyasi, resmi kurumlara Yeşiller ve SPD taraftarlarının yerleştirilmesine son vereceğini belirtti. Eğitim Bakanı Spaenle ise Münih'te artık bir sistem değişikliğine ihtiyaç olduğunun altını çizip, SPD'li adayların eski sistemin bir parçası olduğunu savundu. Eisenreich ise seçim çalışmalarının çok iyi gittiğini belirtti. CİHAN

Yorumlar