Başından vurulan Mehmet Ezer soruşturmasında yeni delil gaz kapsülü

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde BDP'nin düzenlediği mitingden sonra çıkan olaylarda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralandığı belirtilen 10 yaşındaki Mehmet Ezer ile ilgili soruşturmada, olayda kullanıldığı belirtilen gaz kapsül.

Google Haberlere Abone ol
Başından vurulan Mehmet Ezer soruşturmasında yeni delil gaz kapsülü

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde BDP'nin düzenlediği mitingden sonra çıkan olaylarda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralandığı belirtilen 10 yaşındaki Mehmet Ezer ile ilgili soruşturmada, olayda kullanıldığı belirtilen gaz kapsülü Diyarbakır Barosu’na teslim edildi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in 'hem adli ve ham idari soruşturma' başlatıldığını açıklamasına rağmen, olayın en önemli delili olan ve üzerinde kan izleri bulunan gaz kapsülünün hala ailede olduğu ortaya çıktı. Ezer’in ailesinin gaz kapsülünü teslim ettiği Diyarbakır Baro Başkanlığı da olayın delilini savcılığa iletti.

Silvan'da BDP'nin düzenlediği mitingden sonra yaşanan gösterilerde olaylar çıkmıştı. Polis olaylara müdahale ederken attığı gaz fişeğinin isabet ettiği iddia edilen Mehmet Ezer, Diyarbakır'da tedavi altına alınmıştı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi devam eden küçük Ezer’in yaralandığı olayla ilgili soruşturmada, söz konusu gaz kapsülü ortaya çıktı. Soruşturmayı yürüten birimlerin, olayın faillerini ortaya çıkararak en önemli delil olan gaz fişeği kapsülünü almadıkları ortaya çıktı.

Çocuklarının yaralanmasına neden olan kapsülü alan Mehmet Ezer’in ağabeyi Murat Ezer, Diyarbakır Baro Başkanlığı’na başvurdu. Ezer, dilekçesinde, “Silvan ilçesinde yapılan seçim mitingi sonrasında, bir takım olaylar çıkmış, bu olaylar sırasında 10 yaşındaki kardeşim kafasına isabet eden gaz fişeği ile ağır yaralanmış olup, halen Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavisine devam edilmekte, hayati tehlikesi de devam etmektedir. Olay sonrasında ve olay yerinde bulunan bazı kişiler, kardeşimin yaralanmasına sebep olan gaz fişeğini alarak bizlere teslim etmişlerdir. Bizler de hem kardeşimin tedavi süreci ile ilgilendiğimiz hem de bu delilin karartılmasından şüphe duyduğumuz için henüz savcılığa teslim edemedik. Gaz fişeği kovanı şu anda bizlerde bulunmaktadır. Bu konuda baronuzdan hukuksal sürecin takip edilmesi konusunda bizlere yardımcı olmasını talep etmekteyiz.” ifadelerine yer verdi.

Ailenin başvurusu üzerine Diyarbakır Baro Başkanlığı, dün cumhuriyet savcılığına başvurdu. Baro başkanlığı, Mehmet Ezer’in ağabeyinin kendilerine başvurduğunu belirterek, “Kardeşinin yaralanmasına neden olduğu iddia edilen ve üzerinde kan izleri bulunan bir adet gaz fişeği kapsülünün, kardeşinin yaralandığı yerde bulunan kişiler tarafından alınarak kendilerine teslim edildiğini ve gaz fişeği kapsülünün şu anda yanında bulunduğunu söylemiştir. Gaz fişeği kapsülü üzerinde gözle yaptığımız inceleme sonucunda, söz konusu kapsülün üzerinde kan izleri tarafımızca tespit edilmiş ve fotoğraflanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Diyarbakır Barosu, savcılığa verdiği dilekçesinde, ‘olayın vahameti ve aciliyeti gözetilerek, ayrıca yaralanan Mehmet Ezer’in halen Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavisinin sürdürülmesi de gözetildiğinde, mağdurdan alınacak kan örnekleriyle birlikte gaz fişeği kapsülü üzerinde gerekli kriminal incelemenin yapılması için Adli Tıp Kurumu’na, ayrıca bağımsız ve tarafsız kurum ve kuruluşlara gönderilmesini’ istedi.



CİHAN

Yorumlar