Basın Konseyi: THY’nin yasağı kabul edilemez

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan, THY’de Zaman, Today’s Zaman, Ortadoğu ve Bugün gazetelerine uygulanan yasağın kaldırılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Basın Konseyi: THY’nin yasağı kabul edilemez

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’dan, THY’de Zaman, Today’s Zaman, Ortadoğu ve Bugün gazetelerine uygulanan yasağın kaldırılmasını istedi. Türenç, “THY’deki yasak, haber alma özgürlüğünün ihlali ve eşitlik ilkesine aykırı olduğu için kabul edilemez.” dedi.

Cihan Haber Ajansı’na açıklama yapan Pınar Türenç, THY’nin yurt dışı uçuşlarında bazı gazetelere uygulanan yasağın kaldırılması için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a başvuruda bulunacaklarını söyledi. Türenç, “THY’nin yurt dışı uçuşlarda yolculara sunulan gazeteler arasında ayrım yapmasını ve bazı gazetelerin sunumunun engellenmesini kabul edemiyoruz. Bunun; haber alma özgürlüğünün ve eşitlik ilkesinin ihlali anlamına geldiği için bir an önce bu uygulamanın kaldırılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Konuklarına servis edilen gazeteler arasında bazı gazetelerin yok sayılmalarını basın özgürlüğü açısından kabul edilebilir bulmuyoruz.” diyen Türenç, “En yakın zamanda bu uygulamadan vazgeçilmesini umuyoruz. Tüm gazetelerin tüm yolculara sunulmasını halkın öğrenme hakkı adına bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar