Basın Konseyi: RTÜK ve hükümetten gelen baskılara YSK da eklendi

Basın Konseyi, seçim anketi yayınladıkları için yayın durdurma cezası verilen televizyon kanallarına baskı kurulduğuna dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Basın Konseyi: RTÜK ve hükümetten gelen baskılara YSK da eklendi

Basın Konseyi, seçim anketi yayınladıkları için yayın durdurma cezası verilen televizyon kanallarına baskı kurulduğuna dikkat çekti. RTÜK ve hükümetten gelen baskılara seçim sürecinde YSK'nın da eklendiği, durumun basın özgürlüğü açısından kaygı verici olduğu belirtildi.

Son zamanlarda seçim anketi yayınlayan TV kanallarına yayın durdurma cezası verilmesinden rahatsızlık duyan Basın Konseyi, yazılı bir açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, “Seçim anketi yayınladıkları için, Cem TV’de Celal Toprak ve Hüsniye Kaya’nın sunduğu ‘Uyan Türkiye’ programına 4 gün, Pınar Işık Ardor’un sunduğu Cem TV Ana Haber bültenine de 5 gün olmak üzere toplamda 9 gün yayın durdurma cezası verilmesini ölçüsüz cezalarla basına yönelik bir sindirme çabası olarak değerlendiriyoruz. RTÜK ve hükümetten gelen baskılara seçim sürecinde Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) da eklenmesini basın özgürlüğü açısından kaygı verici bir gelişme olarak görüyor, tüm kişi ve kuruluşlardan halkın haber alma hakkına saygı göstermelerini istiyoruz.” ifadelerine yer verildi.

CİHAN

Yorumlar