Basın Konseyi: Fezlekelerin görüşüldüğü oturum halktan gizlenmiştir

Basın Konseyi, TBMM'de 4 bakanla ilgili yolsuzluk fezlekeleriyle ilgili yayın yapılmamasını 'sansür' olarak niteledi. Konsey, uygulamayı kınadı.Basın Konseyi'nden yapılan açıklamada, "Basın özgürlüğüne yönelik tehditlerle mücadele edilirken...

Google Haberlere Abone ol
Basın Konseyi: Fezlekelerin görüşüldüğü oturum halktan gizlenmiştir

Basın Konseyi, TBMM'de 4 bakanla ilgili yolsuzluk fezlekeleriyle ilgili yayın yapılmamasını 'sansür' olarak niteledi. Konsey, uygulamayı kınadı.

Basın Konseyi'nden yapılan açıklamada, "Basın özgürlüğüne yönelik tehditlerle mücadele edilirken TBMM'deki 4 bakanla ilgili yolsuzluk fezlekelerinin görüşüldüğü oturum, halktan gizlenerek sansür uygulanmıştır. 17 Aralık operasyonunun ardından 4 bakan hakkında hazırlanan fezlekelerin TBMM'de ele alındığı

sırada bir dizi yasak ve özel önlemlerle gerçekler halktan gizlenmeye çalışılmıştır. TBMM Meclis TV ve spor yayınlarının aksadığı gerekçesiyle TRT3'ün yayını da talimatlarla kesilmiştir." denildi.

Açıklamada, "Açık toplumlarda demokrasinin tüm kurullarının işlediği ülkelerde, halkın haber alma hakkına saygı asıldır. Basın özgürlüğü ve şeffaflık çerçevesinde halktan haberlerin gizlenmesi kabul edilemez. Bazı televizyon kanallarının TBMM oturumunu yayın yasağını korsan şekilde delerek halkı gerçeklerden haberdar etme çabalarını da dikkatle izliyoruz. Kamuoyunun bilgilenme hakkının engellenmesi olarak değerlendirdiğimiz bu durumu reddediyor, Basın Konseyi olarak olayı kınıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

CİHAN

Yorumlar