Basın Konseyi Başkanı Türenç: Basın mensuplarının engellenmesi vahim bir durum

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Zaman gazetesi İngiltere Temsilcisi Kadir Uysaloğlu'nun Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katıldığı toplantıdan çıkartılmasını eleştirdi. Türenç, “Basın mensuplarının engellenmesini son derece...

Google Haberlere Abone ol
Basın Konseyi Başkanı Türenç: Basın mensuplarının engellenmesi vahim bir durum

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Zaman gazetesi İngiltere Temsilcisi Kadir Uysaloğlu'nun Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katıldığı toplantıdan çıkartılmasını eleştirdi. Türenç, “Basın mensuplarının engellenmesini son derece sakıncalı, tehlikeli ve vahim olarak niteliyorum. Bugüne kadar yaşanmayan kısıtlamalar, son günlerde yaşanıyor artık.” dedi.

Pınar Türenç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in konuşma yaptığı etkinliğe katılan Zaman gazetesi İngiltere Temsilcisi Kadir Uysaloğlu’nun salondan çıkartılmasına tepki gösterdi. Olayı duyduklarında çok şaşırdıklarını belirten Türenç, “Akredite olmuş, basın kartı taşıyan, bir kurumun yurt dışı temsilciliğini yapan bir gazetecinin bir Türk bakanının toplantısından çıkarılmasını kabul etmek mümkün değil. Tabii ki Türk gazeteciler bakanı geldiyse olayı izlerler, değerlendirmelerini yaparlar ve sorularını sorarlar. Bakan çıkana kadar programı izleyen muhabir, bakan konuşmaya başlayınca yetkililer tarafından dışarıya çıkarılıyor. Bugüne kadar yaşanmayan kısıtlamalar son günlerde yaşanıyor artık, yeni adetler çıkarıyorlar. Bazı kurumların bazı gazetecilerin hükümet yetkililerinin programlarını izlememesi gibi bir adet edindiler. Bunun basın özgürlüğü adına kabul edilemez olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Verilemeyecek hesabı olmayanların basının her türlü sorusuna cevap verebileceğini belirten Türenç, “Korkularla, yasaklarla basın özgürlüğü yaşatılamaz. Basın özgürlüğünün olmadığı yerlerde de özgürlük olmaz. Bu durumu son derece sakıncalı, tehlikeli ve vahim olarak niteliyorum.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar