Basın Konseyi: Ayrımcılık, Anadolu Ajansı’na haksız para kazandırıyor

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Galatasaray Üniversitesi’ndeki programına sadece Anadolu Ajansı’nın (AA) alınmasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Basın Konseyi: Ayrımcılık, Anadolu Ajansı’na haksız para kazandırıyor

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Galatasaray Üniversitesi’ndeki programına sadece Anadolu Ajansı’nın (AA) alınmasına tepki gösterdi. AA’nın devletin sağladığı imkanlarla yaşadığına dikkat çeken Türenç, “Bunu Türk basının özgürlüğü, tarafsız ve ilkeli habercilik adına kabul etmemiz mümkün değil. Ayrımcılık AA’nın haksız para kazanmasını sağlıyor.” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Türkiye’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret çerçevesinde İstanbul programında basın mağdur edildi. Basın Konseyi Başkanı Türenç, Hollande’ın Galatasaray Üniversitesi ziyaretine salon içine sadece AA’nın alınıp görüntüyü diğer ajanslara vermemesine tepki gösterdi. Bunun kabul edilemez bir şey olduğuna dikkat çeken Türenç, “Bunu Türk basının özgürlüğü adına, tarafsız ilkeli habercilik adına kabul etmemiz mümkün değil. Dar alanlarda, sıkışık alanlarda, bütün medyanın içeri girmesinin zor olduğu noktalarda, sağlık açısından hastane ziyaretlerinde içeri bir kişi alırsınız ama o görüntü diğer ajanslara verilmek şartıyla. Tarafsız, doğru, ilkeli habercilik adına bu yapılmalı. Bu yapılmıyorsa biz bunu kabul edemeyiz. Bütün medyanın bu konuda tepki vermesini bekliyorum.” diye konuştu.

Diğer ajanslar ve televizyonlar takipteyken programa alınmamalarıyla, AA’ya haksız para kazandırıldığına vurgu yapan Türenç, “Sadece abonesine veriyor, para kazanıyor. Bir defa Anadolu Ajansı devletin ajansıdır. Devletin sağladığı imkanlarla yaşayan, yaşatılan, onun atadığı kişilerin yönettiği bir ajanstır. Hükümetin denetiminde olan ve elinin üstünde olduğu bir ajanstır. Tamamen devlet ajansı denmese de hükümet ajansı, bakanlığa bağlı bir kurum. Bu durumda sadece onu alıyorsanız, dışarıda bekleyenlere A’dan Z’ye servis yapması zorunludur. Tarafsız habercilik adına bunu yapmıyorsa gazetelerin, televizyonların, ajansların tepki vermesi lazım. Basın konseyi olarak tepki veriyoruz ve bunu kabul etmemiz mümkün değil.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar