Basın İlan Kurumu’ndan Taraf, Zaman ve Sol’a ilan cezası

Basın İlan Kurumu, Anadolu Ajansı’nın (AA) şikayeti üzerine Taraf, Zaman ve Sol gazetelerinin resmi ilan ve reklamlarının kesilmesine karar verdi. Karar kapsamında, Taraf’ın 9, Zaman ve Sol gazetelerinin de 1’er günü resmi ilan ve reklamı...

Google Haberlere Abone ol
Basın İlan Kurumu’ndan Taraf, Zaman ve Sol’a ilan cezası

Basın İlan Kurumu, Anadolu Ajansı’nın (AA) şikayeti üzerine Taraf, Zaman ve Sol gazetelerinin resmi ilan ve reklamlarının kesilmesine karar verdi. Karar kapsamında, Taraf’ın 9, Zaman ve Sol gazetelerinin de 1’er günü resmi ilan ve reklamı kesilecek.

Basın ilan Kurumu, AA hakkında yayımladığı bazı haberlerde Basın Ahlak Esasları'nı ihlal ettiği gerekçesiyle Taraf gazetesinin 9 gün resmi ilan ve reklamlarının kesilmesine karar verdi. Kurum ayrıca, Zaman ve Sol gazeteleri hakkında AA'nın yaptığı şikayeti de değerlendirdi. Şikayet doğrultusunda Zaman ve Sol gazetesinin 1 gün resmi ilan ve reklamlarının kesilmesini kararlaştırdı.

Basın İlan Kurumu Genel Müdür Vekili Cem Elçin, Basın İlan Kurumu Kanunu'nun 49. maddesini hatırlatarak, kararların, şikayetlerin değerlendirilmesi sonucunda alındığını söyledi. Kararların tebligatın ardından karşı tarafın itiraz etmemesi durumunda uygulanacağını ifade eden Elçin, karşı tarafın en yakın asliye hukuk mahkemesine itiraz hakkının bulunduğunu kaydetti. Şikayetlerde savunmanın alındığını ve kararın değerlendirme sonucunda Yönetim Kurulu tarafından verildiğini belirten Elçin, reklam ve ilan kesme cezalarının 1 gün ile 2 ayı geçmemek üzere verildiğini bildirdi.

CİHAN

Yorumlar