Başıboş köpek bırakana ceza kapıda

Bolu Gerede Belediyesi, ilçede sokak köpeklerine yönelik toplama ve kısırlaştırma çalışmaları yapıyor. İlçede başıboş köpek sayısının artışına dikkat çeken belediye yönetimi, ilçeye köpek bırakanlara cezai müeyyide uygulanacağını...

Google Haberlere Abone ol
Başıboş köpek bırakana ceza kapıda

Bolu Gerede Belediyesi, ilçede sokak köpeklerine yönelik toplama ve kısırlaştırma çalışmaları yapıyor. İlçede başıboş köpek sayısının artışına dikkat çeken belediye yönetimi, ilçeye köpek bırakanlara cezai müeyyide uygulanacağını ilan etti.

Gerede Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan yazılı basın açıklamasında, ilçede başıboş sokak köpeklerinin, iğneyle bayıltılarak belediye tarafından oluşturulan hayvan barınağına götürülerek, burada bakımlarının yapıldığı ifade edildi. Bu çalışmalara rağmen dönemsel sıkıntılar baş göstermesi üzerine Gerede Belediyesi Veteriner Hekimi Hüseyin Bal’ın konu ile ilgili yaptığı açıklamada, şöyle denildi:

“İlçemizde başıboş sokak köpeklerinin zaman zaman çoğalması nedeniyle özel bir veterinerlik firması ile anlaşma yaptık. Bu anlaşma gereği, sokaklarda iğneyle bayıltılan sokak köpeklerinin bir kısmını kendi barınağımıza taşıdık. Bir kısmını ise bu firma kısırlaştırma çalışması yaparak kendi barınaklarına götürdüler. Ancak yaptığımız toplama ve kısırlaştırma çalışmalarına rağmen ilçemizdeki sokak köpekleri çoğalmaya devam etti. Halkımızdan bize gelen şikâyetlerde ‘sokak köpeklerinin ilçemizin yakın civarlarına bırakıldıkları’ ifade ediliyor. Şu anda duyum olduğu için yanlış anlama olmasın, kimseyi suçlamıyoruz. Şehre yakın köylerimize, yaylalarımıza bırakıldığına dair bir tespit yapıldığında ilgililer tarafından cezai müeyyide uygulanacak. Belediye başkanımız, ilçe jandarma komutanımız ile gerekli görüşmeyi yaptı. Jandarmamız, görev sahası içerisinde bu konu ile ilgili gerekli hassasiyeti her zaman gösterdiğini, bundan sonra da gerekli hassasiyeti göstereceklerini ifade etti.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar