Başhekim Berilgen: Mesleğimizi güven içinde ve huzurla yapmak istiyoruz

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Said Berilgen, Plastik-Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalında görevli öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İhsan Okur’un hasta yakınları tarafından darp edilmesini kınadıklarını...

Google Haberlere Abone ol
Başhekim Berilgen: Mesleğimizi güven içinde ve huzurla yapmak istiyoruz

Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Said Berilgen, Plastik-Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalında görevli öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İhsan Okur’un hasta yakınları tarafından darp edilmesini kınadıklarını söyledi.

Prof. Dr. Berilgen, sağlık çalışanlarının kanayan yarası olan bu çirkin olayı kınadığını belirtti. Sağlık çalışanlarına yönelik yapılan sözlü ve fiili saldırıların iş motivasyonunu bozduğunu belirten Berilgen, şunları söyledi: "Ancak bizler her türlü koşullarda vatandaşlarımızın sağlığı için gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz, mesleğimizi güven içinde ve huzurla yapmak istiyoruz. Bu ortamı sağlamak için tüm tarafları hoşgörüye, bilimselliğe ve toplum yararını gözetmeye çağırıyoruz. Bakabileceğinin çok üstünde hasta bakan, tutabileceğinden daha fazla nöbet tutmak zorunda kalan, her türlü olumsuz şartlarda görevini yapmaya çalışan, gece gündüz demeden fedakarca mesleğini icra eden hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın sebep ne olursa olsun sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Öğretim üyemiz Yrd. Doç. Dr. İhsan Okur’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Olaya ilişkin gerekli hukuki işlemler başhekimliğimizce başlatılmıştır. Bir daha bu gibi durumların yaşanmamasını temenni ediyoruz."

CİHAN

Yorumlar