Başesgioğlu: Binaların altında iş yerlerinin olması bombanın taşınması gibi

Zeytinburnu'nda bir apartmanın giriş katındaki atölyede gerçekleşen patlamanın ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu yaralıları hastanede ziyaret etti. Patlayamaya ilişkin değerlendirmede bulunan...

Google Haberlere Abone ol
Başesgioğlu: Binaların altında iş yerlerinin olması bombanın taşınması gibi

Zeytinburnu'nda bir apartmanın giriş katındaki atölyede gerçekleşen patlamanın ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu yaralıları hastanede ziyaret etti. Patlayamaya ilişkin değerlendirmede bulunan Başesgioğlu, "Böyle binaların altında iş yerlerinin olması adeta infilak etmeye hazır bir bombanın taşınması gibi şey." dedi.

Başesgioğlu, Avrasya Hospital'a gelerek Zeytinburnu'ndaki patlamada yaralanan vatandaşları ziyaret etti. Patlamada yaralanan kişilerin durumları hakkında bilgi alan ve daha sonra doktorlarla birlikte kameralar karşısına çıkan Başesgioğlu, olayda can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu, yaralıların durumlarının da iyi olduğunu söyledi. Olay yerindeki binada çalışan ve patlamadan sonra yakınlarının ulaşamadığı kişiler olduğunu paylaşan Başesgioğlu, "Patlama yaşanan iş yerinde sağlıklı bir arama neticelendirilememiş durumda. Duman ve binanın göçme tehlikesi dolayısıyla bu arama tamamlanamamış. Dileğimiz can kaybının olmamı ama şu anda tam sağlık bir şekilde arama sonuçlandırılabilmiş değil." şeklinde konuştu.

Bu tip iş yerlerinin bina altlarında olmasının sakıncalı olduğunu ve bu konuda girişimde bulunulması gerektiğini hatırlatan Başesgioğlu, "Buraya gelen hastalar içinde hayati tehlikesi olan yok. Temennimiz bu tür hadiselerin olmaması ama böyle binaların altında iş yerlerinin olması adeta infilak etmeye hazır bir bombanın taşınması gibi şey. Bundan hızla bütün İstanbul'un kurtulması, insanların can güvenliğine kavuşması lazım. İş sağlığı ve güvenliği konusunda ötelenen görmezden gelinin tedbirlerin alınması lazım. Zamanı geldi de geçiyor. Yoksa çok üzücü hadiseler daha yaşarız Allah korusun" değerlendirmesinde bulundu.

Olayda binanın birinci katından atlayan ve 8 buçuk haftalık hamile olan Ayşe Akıllı'nın doktoru Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür Çetiner de hastasının ve bebeğin durumunun iyi olduğunu ancak erken doğum ihtimaline karşı hastayı müşahade altında tuttuklarını anlattı. Çetiner, anne adayının ağrılarının olmaması durumunda bir günlük müşahade süresinin ardından taburcu edeceklerini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar