Başbuğ'un avukatı, tahliye için dilekçe verdi

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un yargılaması sırasında bireysel özgürlüğü ve haklarının ihlal edildiğine yönünde hüküm vermesinin ardından, Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, müvekkilinin tahliyesi için d.

Google Haberlere Abone ol
Başbuğ'un avukatı, tahliye için dilekçe verdi

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un yargılaması sırasında bireysel özgürlüğü ve haklarının ihlal edildiğine yönünde hüküm vermesinin ardından, Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, müvekkilinin tahliyesi için dilekçe verdi.

Silivri Cezaevi'ne gelen İlkay Sezer, "Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvurumuza yönelik biraz önce elimize ulaşan kararı, sadece müvekkilimiz açısından değil, benzer şekilde hakkı ihlal edilen bu şekilde gerekçesiz kararlarla cezaevinde tutulan pek çok masum insan için de uygulanması gerek, Bu hak ihlali yapıldığını gösteren önemli bir karar. "dedi.

İlkay Sezer, kararın emsal olmasını dileyen Sezer, Başbuğ'un tahliyesi için mahkemeye dilekçe sunacağını söyledi. Sezer, "Kanaatimizce böyle bir dilekçe vermeye gerek yok. Çünkü, bireysel başvurumuzda Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlalini tespit etmekle beraber, bu kararın bir örneğinin de mahkemeye de gönderilmesini talep etmiştik. Bu talebimizde kabul edilmiş ve bu ihlalin ortadan kaldırılması gerekiyor şu saatten sonra. Bugün ayın 6'sı, yani Sayın Başbuğ'un tutukluluğunun üzerinden 26 ay geçmiş durumda. Çok ciddi bir süre ancak Sayın Başbuğ'dan çok daha uzun süredir tutuklu bulunan ve benzer şekilde suçsuz yere bu dosyalardan dolayı tutulan insanlar var. Ben onların da bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını diliyorum. Bu hukuken incelenecek bir karar. Derhal müvekkilimin tahliye edilmesi noktasında bir karar verilmesi gerektiğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Sezer, Başbuğ'un haksız yere tutulduğunu belirten bir dilekçe verdiğini söyleyerek, şöyle davam etti: "Maalesef bu mahkeme bugüne kadar hep yaptığı gibi aynı gün karar verilmesine yer olmadığına göre karar verdi. Ben bu karara hukuku ve kanundaki maddeleri göstererek açık bir şekilde itiraz etmiştim. Ben bugün Anayasa Mahkemesi'nin kararı, bizim dilekçelerimiz, bugüne kadar ki beyanlarımız dikkate alınarak haksızlığın derhal giderilmesini bekliyorum."

Başbuğ'un Anayasa Mahkemesi'nin kararını önemli bulduğunu söyleyen Sezer, "Sonucu bekeyeceğiz." dedi.
CİHAN

Yorumlar