Başbuğ Sessiz Çığlık Eyleminde

Balyoz ve Ergenekon Davası tutuklularının yakınları tarafından her hafta Beşiktaş'ta düzenlenen "Sessiz Çığlık" eylemine dün tahliye olan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ da katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Başbuğ Sessiz Çığlık Eyleminde

Ergenekon davası kapsamında 6 Ocak 2012 tarihinde tutuklanan emekli Orgeneral İlker Başbuğ, 26 ay sonra tahliye edilmesinin ardından Vardiya Bizde Platformu'nun düzenlediği 'Sessiz Çığlık' eylemine destek verdi.
Başbuğ, Beşiktaş Meydanı'nda 76.sı düzenlenen eylemde bir konuşma yaptı. Vatandaşların ve basın mensuplarının yoğun katılım gösterdiği eylemde izdiham yaşandı. Meydanda bir konuşma yapan emekli Orgeneral İlker Başbuğ sözlerine 8 Mart Dünya Kadınlar günü olması sebebiyle kadınların gününü kutlayarak başladı. Dün tahliye edilmesinin bir başlangıç olduğunu ifade eden Başbuğ, “Dün esaret döneminden kurtulmam, hürriyetime kavuşmam bir başlangıçtır, bunun devamı mutlaka gelecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne en büyük darbe Balyoz Davası ile vurulmuştur. 323 silah arkadaşım bu dava kapsamında ceza almıştır. İnanıyorum ki onların da özgürlüğü yakındır. Bütün silah arkadaşlarımın yakında bizlerle beraber olacağına yürekten inanıyorum. Bunu bekleyip, takip edeceğiz" dedi. 

“ARKADAŞLARIMIZIN ÖZGÜRLÜKLERİ YAKINDIR"

Engin Alan'ın tutukluluğuna da değinen İlker Başbuğ, “Onun bugün aramızda olmaması bana göre her şeyden evvel TBMM'nin ayıbıdır. Ben Kuleli Askeri Lisesi'nde 15 yaşındayken, Engin askeri ortaokulda 13 yaşındaydı. Beraber çok görev yaptık. Bugün bir tek milletvekilinin Balyoz Davası kapsamında cezaevinde bulunması hepimizin ayıbıdır. Her şeyden evvel de TBMM'nin ayıbıdır. Tüm arkadaşlarımızın özgürlüğü yakındır. Burada hep beraber onları kucaklayacağız" diye konuştu. Başbuğ konuşmasının ardından bir alışveriş merkezinde kitap imzalama törenine katılmak için buradan ayrıldı.

Yorumlar