Başbuğ Af İstemiyor

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ve Yüksek Kurul üyeleri Hüsamettin Cindoruk, Tufan Türenç, Turgut Kazan ve Mehmet Emin Güzbey Ergenekon Davası sanıkları Genelkurmay Eski Başkanı emekli orgeneral İlker Başbuğ ile Tuncay Özkan, Doğu Perincek, Deniz Yıldı

Google Haberlere Abone ol
Başbuğ Af İstemiyor

Saat 10.00 sıralarında Silivri Cezaevi'ne giren heyetin görüşmeleri 16.00 sıralarında sona erdi. Sanıklarla tutukluluk sürelerinin 5 yıla indirilmesiyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında görüşmeler yaptıklarını ifade eden Türenç, "Ancak bu sabah gelen 5+1 yıl kararı onları çok üzmüş. Onu fark ettik. Koşullar çok ağır. Artık güneşi görmeyen havasız yerde kalmaktan sağlıklarının giderek bozulduğunu saptadık" diye konuştu.

"BAŞBUĞ AF İSTEMİYOR"

Başbuğ ile yaptıkları görüşmeyi anlatan Türenç, Başbuğ'un af teklifini kabul etmediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü; 

"Başbuğ Paşa asla af kabul etmiyor. Onu yineledi, 'Neden etmiyorsunuz' diye sorduğumuzda 'Bu kadar insan varken biz yeniden yargılanmayı istiyoruz. Ve bu yeniden yargılanma bize mutlaka zaten beraat getirecektir. Taraflı hukukun olduğu, hukuksuzluğun olduğu mahkemelerden çıkan bu kararların kabul edilmesi mümkün değildir' diye cevapladı."

BAŞBUĞ YENİDEN YARGILAMA İSTEDİ

Basın Konseyi olarak davaların yeniden ele alınması ve 65 yaş üstü sanıkların salıverilerek yargılanması teklifini sunduklarını söyleyen Türenç, Başbuğ'un bu teklifi de kabul etmediğini belirtti. Türenç, "Başbuğ paşa bunu da kabul etmiyor. Ben bugün 65 yaşındayım ama 50 yaşındaki subaylar var. "300 subayın yüzüne bakamam" diyor. "Yaştan ötürü beni salıverirlerse ben bunu kabul edemem. Ben içerdiği kalmaya razıyım" dedi. Af kabul etmiyor ama bağımsız mahkemelerde yeniden yargılanmayı istiyorlar. Diğer tutuklular af istiyorlar" diye konuştu.

"PERİNÇEK FEYZİOĞLU PLANINI DESTEKLİYOR, ÖZKAN AF İSTİYOR"

Perinçek ve Özkan ile yaptıkları görüşmelere de değinen Türenç, "Perinçek, Metin Feyzioğlu'nun önerisinin hayata geçmesini istiyor, Özkan ise af istiyor. Bunların artık tahammülü kalmadı. 6. yıla giriyorlar. Bir an önce bu tutuklu gazetecilerin, akademisyenlerin bir an önce yeniden yargılanması ve tarafsız mahkemelerce yeniden yargılanması Bizim bütün isteğimiz bu. Umarım en yakın zamanda olur.

HİLMİOĞLU'NUN SAĞLIK DURUMU

Fatih Hilmioğlu'nun İstanbul Tıp Fakültesi'nde tahlil yaptırdığı için yeni geldiğini belirten Türenç, "Kısa bir görüşme yapabildik. Bugün Çapa'ya gitmişti Yeniden kan ve idrar tahlili ile genel check up'tan geçirilmiş. Psikiyatri kliniğinde incelemeye alınmış kendisi. Bakalım rapor ne olacak.Onun ivedi şekilde dışarı çıkarılması gerekiyor. Sağlığı ve ruhsal durumu iyi değil" şeklinde konuştu.

Yorumlar