Başbozkurt: Kooperatifler, sürdürülebilir kalkınma için önem taşıyor

Nevşehir Ticaret Müdür Vekili Tuncer Başbozkurt, kooperatiflerin sürdürülebilir kalkınmayı başarmada anahtar rol üstlendiğini söyledi.İlk defa 1923 yılında Uluslararası Kooperatifler Birliği (ICA) tarafından düzenlenen Uluslararası Kooperatifler...

Google Haberlere Abone ol
Başbozkurt: Kooperatifler, sürdürülebilir kalkınma için önem taşıyor

Nevşehir Ticaret Müdür Vekili Tuncer Başbozkurt, kooperatiflerin sürdürülebilir kalkınmayı başarmada anahtar rol üstlendiğini söyledi.

İlk defa 1923 yılında Uluslararası Kooperatifler Birliği (ICA) tarafından düzenlenen Uluslararası Kooperatifler Günü’nün her yıl farklı bir tema etrafında kutlandığını belirten Başbozkurt, "Geçen yıl 'kooperatif işletmeler kriz döneminde güçlü kalır' ana temasıyla kutlanan Uluslararası Kooperatifler Günü, dünyanın gelişmiş pek çok ülkesinde kooperatiflere verilen önemle doğru orantılı olarak kutlanmakta ve bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu yıl ise Uluslararası Kooperatifler Günü’nün ana teması “herkes için sürdürülebilir kalkınmayı başarmada kooperatif işletmeler” olarak belirlendi." dedi.

Gelişen sanayiyle birlikte doğal kaynakların tükenmesi ve sosyal hizmetlere duyulan ihtiyacın artmasıyla gelişen ve gelişmekte olan ülkelerde sürdürülebilir kalkınmaya hükümetler programlarında önem vermeye başladığını kaydeden Başbozkurt şöyle konuştu: "Sürdürülebilir kalkınmayı başarmada anahtar rol üstlenen kooperatifler, yenilenebilir enerji ve geri dönüşüm gibi çevresel, sağlık ve eğitim gibi sosyal, bankacılık ve sigorta gibi finansal konular başta olmak üzere pek çok sektörde faaliyette bulunmaktadır. Kooperatifler ülkelerin sosyal ve ekonomik kalkınmasında önemli katkı sağlamaktadır. Kooperatifçilik, bugün ülkemizde 8 milyondan fazla insanın gönüllü olarak katıldığı bir ekonomik girişim modeli olmayı başarmıştır. Geniş kesimleri bünyesinde barındıran ortaklık modeli olması bakımından kooperatifler her geçen gün yeni bir başarıya imza atmaktadır. Sürdürülebilir kalkınma hedefi kapsamında demokratik olarak yönetilen, sorumluluk, eşitlik, adalet, yardımlaşma ve dayanışma gibi değerlerin klavuzluk ettiği girişimler olan kooperatif işletme modelinin ülkemizde arzu edilen seviyeye ulaşması için çalışmalar devam etmektedir."

CİHAN

Yorumlar