Başbakanlık koruma polisleri hakkında suç duyurusu

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubeleri, Osmaniye’de AKP’nin bir seçim mitinginde “hırsız var” pankartı açan İbrahim Alıcı’ya sahip çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakanlık koruma polisleri hakkında suç duyurusu

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubeleri, Osmaniye’de AKP’nin bir seçim mitinginde “hırsız var” pankartı açan İbrahim Alıcı’ya sahip çıktı. Avukat Sevil Aracı, İHD’ye başvuran İbrahim Alıcı’ya yönelik “ağır hak ihlalini gerçekleştiren” başbakanlık koruma polisleri hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Aracı, konuyla ilgili 2014/3-903 nolu şikayet dilekçesini Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere, Adana Cumhuriyet Savcılığı'na sunulduğunu bildirdi.

Adana adliyesi önünde ÇHD ve İHD üyelerinin İbrahim Alıcı ile birlikte düzenlediği basın açıklamasında Aracı, sorumluların cezalandırılması için soruşturmanın takipçisi olacaklarını vurguladı. 3 Mart günü Başbakan Tayip Erdoğan’ın Osmaniye’de gerçekleştirdiği mitingde İbrahim Alıcı’nın “hırsız var” yazılı bir pankart açtığını hatırlatan Aracı, bunun üzerine Başbakanlık koruma polislerinin Alıcı’yı döverek gözaltına aldığını ve kapalı bir minibüse bindirildiğini ileri sürdü. Aracı, şöyle devam etti: “Ardından kolları arkadan kelepçeli olan İbrahim Alıcı minibüs içinde yaklaşık bir saat boyunca cop yumruk ve tekmelerle dövülmüş, aralıksız olarak küfür ve hakaretlere maruz kalmıştır. Yine Başbakanlık koruması sivil polisler Alıcı’nın kafasına silah dayamış, namlusu boşken tetiği çekerek, korku meydana getirmişlerdir. Alıcı, Başkanlık korumalarının kedisini gerçekten öldüreceğini düşünmüştür. Tüm bu işkence ve kötü muamele miting devam ederken, binlerce insanın bulunduğu bir alanda, Başbakan’ın konuşmuş olduğu platformun arkasında bir minibüsün içinde yapılmıştır.”

İbrahim Alıcı’nın gördüğü kötü muamele sonrası vücudunun pek çok yerinden yaralandığını ve psikolojik olarak derin bir travma yaşadığını ifade eden Sevil Aracı, Alıcı’yı darp eden; ona küfür ve tehditte bulunan Başbakanlık korumaları hakkında şu ana kadar cezai bir işlem başlatılmadığını öne sürdü. Tam tersine “görevli memura hakaret” suçlaması ile İbrahim Alıcı hakkında soruşturma başlatıldığını dile getiren Aracı, Alıcı gözaltına alındıktan ve bırakılırken yeterli bir adli muayene yapılmadığını bildirdi. Aracı, şunları söyledi: “Osmaniye’de yaşanalar Başbakanlık korumalarının hukuk tanımamak ve insan haklarını ihlal etmek konusunda kendilerini diğer polislerden ayrıcalıklı gördüklerini ortaya koymaktadır. İşkenceye sıfır tolerans söylemini kullanan Başbakan’ın korumaları, sokakta işkence yapmaktadır. İbrahim Alıcı’ya yönelik işkencenin Başbakan’ın izni ve göz yumması olmadan gerçekleşmesi mümkün değildir. Tayyip Erdoğan’ın merkezinde olduğu yolsuzluk ve rüşvet skandalları her geçen gün daha fazla ortaya saçıldıkça, farklı düşünceler ve eleştiriye olan tahammül de azalmaktadır. İbrahim Alıcı’ya yönelik işkence ve kötü muamele hükümetin ülke genelinde uygulamaya çalıştığı baskı ve sindirme politikalarının bir uzantısıdır. Bu olay yaşam ve vücut bütünlüğüne yönelik ağır bir hak ihlali olduğu kadar aynı zamanda düşünce ve ifade hürriyetinin de gasp edilmesidir.” Hukukçular ve insan hakları savunucuları olarak bu türden hak ihlallerinin takipçisi olacaklarının altını çizen Sevil Aracı, sorumluların yargılanması için mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar