Başbakanlık konutu için evleri yıkılacak

Başbakan Erdoğan’ın çalışma ofisi ve Devlet Konukevi olacağı söylenen Vahdettin Köşkü’nün yakınındaki 13 hane için yıkım kararı çıktı. 60 yıldır aynı yerde yaşadıklarını söyleyen ev sahipleri ise, kendilerine doğru bir bilgi...

Google Haberlere Abone ol
Başbakanlık konutu için evleri yıkılacak

Başbakan Erdoğan’ın çalışma ofisi ve Devlet Konukevi olacağı söylenen Vahdettin Köşkü’nün yakınındaki 13 hane için yıkım kararı çıktı. 60 yıldır aynı yerde yaşadıklarını söyleyen ev sahipleri ise, kendilerine doğru bir bilgi verilmeden yıkım kararı alındığını söyledi. Yıkımın ise güvenlik amaçlı olduğu iddia ediliyor.

Çengelköy’de bulunan ve Başbakan Erdoğan’ın çalışma ofisi olacağı belirtilen Vahdettin Köşkü’ndeki çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda bölgede bulunan 13 evin yıkılacağı bilgisi ise mahalle sakinlerini tedirgin etmiş durumda. Yaklaşık 60 yıldır aynı yerde yaşadığını söyleyen ev sahipleri, peyzaj çalışması, kamulaştırma gibi gerekçelerle evlerinin yıkılmak istendiğini söyledi. Yıkımın asıl sebebinin ise Başbakan için hazırlanan ofisin güvenliği olduğunu kaydeden ev sahipleri, “Yıllardır burada oturuyoruz. Evimizi yıkarlarsa nereye gideceğiz.” diye isyan etti.

Hisseli tapular bulunması nedeniyle, hisse sahiplerinin yıkımı istediği yönünde kendilerine bilgi verildiğini aktaran ev sahipleri, “5-6 gün önce bize tebligat geldi, evimizi 15 gün içinde boşaltmamızı istediler. Biz sebebini sorduk, dediler ki; ‘buranın başka hissedarları var, o hissedarlar buranın çıkarılmasını istiyor.’ Bir kısmı da 1950’lerde yapılmış gecekondular. Bunu neye dayanarak yapıyorsunuz diye sorduk; dediler ki, ‘biz hissedarlardan şikayet olduğu için yıkmak istiyoruz.’ Ama biz içinde başka şeylerin olduğunu hissettik. Belediyeye gittik, bize dediler ki ‘burayı boşaltacaksınız.’ Biz de böyle hakkımızı aramaya çalışıyoruz. Doğru düzgün bilgi vermiyorlar. Bize gelen evraklarda ‘peyzaj ve yeşillendirme çalışması yapacağız’ diyorlar. Bazıları ‘başbakanlık konutunun korunması için çalışma’ diyor.” ifadelerini kullandı.

‘AYIN 17’SİNE KADAR BOŞALTIN DEDİLER’

Yıkım yapılacak arazi üzerinde 13 ev olduğunu anlatan ev sahipleri, “Bir kısmı tapulu bir kısmı tapusuz. 7-8 ay önce buraya bir adam geldi. Bu adam hisse almış bu araziden, bize satmaya çalışıyor. Yüksek fiyatlarla satmaya çalışıyor yani, milyarlar trilyonlar var işin içinde. Nasıl olduysa daha sonra encümenden yıkım kararı çıkardı. 2 Temmuz’da birkaç zabıta gelerek 3 gün içinde evleri boşaltmamızı istedi. Kimisi kamulaştırılacak diyor kimisi yeşil alan diyor yani bir bilgi kirliliği de var. Dün de şöyle bir kâğıt geldi. Ayın 17 sine kadar boşaltın yoksa bir yıkarız diyorlar.” dedi.

CİHAN

Yorumlar