Başbakan'la gündeme gelen sit konusu, Gazipaşalı muz üreticisini mağdur etti

Antalya'nın Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde 64 yıldır muz üreticiliği yapan Hüseyin Küçükballı(81), muz bahçesinin bulunduğu bölgenin üçüncü derece sit alanından birinci dereceye yükseltilmesiye tarım yapamaz hale geldiğini belirterek, değiştirilmesi için.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'la gündeme gelen sit konusu, Gazipaşalı muz üreticisini mağdur etti

Antalya'nın Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde 64 yıldır muz üreticiliği yapan Hüseyin Küçükballı(81), muz bahçesinin bulunduğu bölgenin üçüncü derece sit alanından birinci dereceye yükseltilmesiye tarım yapamaz hale geldiğini belirterek, değiştirilmesi için hukuki mücadele başlattığını söyledi.

Antalya bölgesinin ilk muz üreticilerinden olan Hüseyin Küçükballı, Gazipaşa'nın Güney köyünde Nohut Kalesi gerekçe gösterilerek Antalya Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından bölgenin üçüncü derece sit alanından birinci deceye yükseltildiğini söyledi. Avukatı Mücahit Gündoğdu ile birlikte açıklama yapan Küçükballı, bölgenin üçüncü dereceden birinci dereceye yükseltilmesiyle birlikte 10 dönümlük muz bahçesinde 2 yıldır üretim yapamadığını öne sürdü. Bölgede 64 yıldır muz yetiştiriciliği yaptığını ve Nohut Kalesi çevresinin 1990 yılından bu yana üçüncü derece sit alanı içinde yer aldığını belirten Küçükballı, "Muz bahçelerimi de içine alan 10 dönüm 2 yıl önce bir anda üçüncü dereceden birinci dereceye çıkarıldı. Birinci dereceye yükselince muz bahçemi işleyemez oldum. Bahçemin içinde traktörüm kaldı, 2 ayda zor çıkardım. Hukuki mücadelemiz devam ediyor." diye konuştu.

Müvekkilinin mağduriyet yaşadığını belirten avukat Mücahit Gündoğdu, Antalya Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından bölgenin bir anda üçüncü dereceden birinci derece sit alanına dönüştürülmesine bir anlam veremediklerini söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen villalar için İzmir Urla'da birinci derece sit alanının üçüncü dereceye nasıl dönüştürüldüğünü tüm Türkiye'nin gördüğünü ifade eden Av. Gündoğdu, Gazipaşa'daki bölgenin yeniden üçüncü derece sit alanına dönüştürülmesi için dava açtıklarını kaydetti. Av. Gündoğdu, "Ülkemizde maalesef birinci derece sit alanlarının nasıl üçüncü dereceye dönüştürüldüğü görüldü. Gazipaşa Güney köyünde de yıllardır üçüncü derece sit alanı olan Nohut Kalesi bölgesi bir anda birinci dereceye çıkarıldı. Müvekkilim Küçükballı bölgenin ilk muz üreticisi. Muz bahçesi birinci dereceye yükseltilince içine bile giremiyor. İş büyüklere gelince sit alanları derecesi düşürülürken gariban vatandaşa gelince yükseltiliyor. Bu anlayışı yanlış buluyoruz. Hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. Bölge yeniden üçüncü deceye düşürülerek Hüseyin amcalar gibi eski muz üreticilerinin yeniden muz üretmesini sağlayacağız." açıklamasını yaptı. CİHAN

Yorumlar