'Başbakanın yüreği yetiyorsa bakanlarıyla Yüce Divan'ın karşısına çıksın'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yolsuzluk üzerinden sert eleştirilerde bulundu. Öztürk, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, eğer korkun yok ise, eğer o...

Google Haberlere Abone ol
'Başbakanın yüreği yetiyorsa bakanlarıyla Yüce Divan'ın karşısına çıksın'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yolsuzluk üzerinden sert eleştirilerde bulundu. Öztürk, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, eğer korkun yok ise, eğer o bakanların temiz ise kendin de elinden tut yüreğin yetiyorsa Yüce Divan'ın karşısına çık." dedi.

MHP, 1 Haziran’da seçimi yenilenecek olan beldelerden biri olan Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir beldesinde miting düzenledi. Mitinge; MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü katıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, burada yaptığı konuşmada AK Parti hükümetini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı yolsuzluk ve rüşvet olayları üzerinden sert bir dille eleştirdi.

Başbakan Erdoğan'a hitaben "Sivas’tan öteye devlet gidemiyor, sen de bir ordu ile gidebiliyorsun ancak" diyen Öztürk, "Sen de bir takım vaatlerde bulunarak 'beni cumhurbaşkanı seçerseniz istediğiniz her şeyi vereceğim. Özerkliği vereceğim, özerk devlet kurmanız için elimizden geleni yapacağız' diye söz veriyorsun, bol keseden atıyorsun da öyle gidiyorsun." ifadelerini kullandı.

"MHP’NİN KAZANMASI 301 ŞEHİDİN CANINI HİÇE SAYANLARA CEVAP OLACAK"

Eymir’de MHP’nin kazanması halinde Soma’da hayatını kaybeden 301 şehidin canını hiçe sayanlara bir cevap olacağını ifade eden Oktay Öztürk, "Şimdi yine kömür dağıtacaklar. İçinizde bu kömürden alacak olan var ise bakın peşinen söylüyorum; bu kömürleri sobaya koyup yaktığınız vakit, ondan çıkan ses zannetmeyin ki kömürün yanma sesi. Oradan çıkan ses o ocakta yangına muhatap olup daa kurtulamayan o şehidin feryadıdır. O ocaktan çıkan ses, o şehidin geride bıraktığı yavrusunun 'babam nerede' diye ağlayışının sesidir. Yüreğin yetiyorsa al yak." diye konuştu.

"ZERRAP, BİLAL ERDOĞAN’A 100 MİLYON DOLARI BAŞBAKANIN OĞLU OLDUĞU İÇİN VERDİ"

İran asıllı Rezza Zerrap’ın, Bilal Erdoğan’ın başında bulunduğu vakfa 100 Miyon Dolar bağışı Başbakan'ın oğlu olduğu için yaptığını söyleyen Öztürk, şunları şöyledi: "Yeter artık... Çaldılar, hakkımızdır dediler. Fetva veriyorlar ya böyle bir şey olabilir mi? Sen hırsızlık yapacaksın, yolsuzluk yapacaksın, çalacaksın, çırpacaksın İslamiyeti de şahit tutacaksın. Allah’tan kork ya... Senin bu yaptığının hiç bir kitapta yeri yok. Ben de soruyorum ‘Ey Recep Tayyip Erdoğan! Bilal Erdoğan, senin oğlun olmasaydı, İran’lı Rezzap senin oğluna 100 Milyon Dolar civarında bağış yapar mıydı? İçişleri bakanına soruyoruz; senin oğlun içişleri bakanının oğlu olmasaydı kimse onu danışman olarak tenezzül edip alır mıydı? Zafer Çağlayan, sen bakan olmasaydın senin koluna 700 bin liralık saat girebilir miydi? Şimdi Allah’tan korkun ya. Çalmanın, çırpmanın kanunu olur mu ya? Hiç bir şey bilmiyorsak geçmişte bu işlere nasıl bakılmış diye merak ediyorsan 2001’e git."

"MHP’Lİ BAKANININ EVİNDEN KUTULAR KASALAR ÇIKMADI AMA YÜCE DİVANDA AKLANDI"

MHP’li bir bakanın, hakkında çıkan iddialarla ilgili 2001 yılında yargılanarak bütün suçlamalardan beraat ettiğini hatırlatan Öztürk, "MHP’nin bir bakanı hakkında gazeteler bir şeyler yazdı. Sadece gazeteler yazdı. Evinde ayakkabı kutularıyla yakalanmadı, kasalarla yakalanmadı, tapeleri yoktu, çocuklarının üzerinde parayla yakalanmadı. Milliyet gazetesi bir takım iddialarda bulundu. MHP’nin genel başkanı o bakana dedi ki 'bu şaibeler ortadan kalkmadan sizin bu bakanlıkta kalmanız yakışık almaz. İstifa edin. Gidin aklanın gelin.' dedi. Sayın bakan istifa etti. Hiç bir mahkemede de ismi geçmedi. Bu zatlar iktidara geldiklerinin haftasına bu bakanı Yüce Divan'a gönderdiler. Sayın genel başkanımın hiç bir endişesi yoktu. Çünkü o bakan gitti, cumhuriyet tarihinde bir ilk 11-0 aklandı geldi. Şimdi beni dinleyen AKP’li kardeşlerim varsa da ellerini vicdanlarına koysunlar bir şey söylüyorum; Sayın Recep Tayyip Erdoğan, eğer korkun yok ise eğer çiğ yemediysen, eğer o evinde saklarken revai görüp de nereye koyacağını şaşırdığın milyon dolarlar yok ise, eğer o bakanların temiz ise kendin de elinden tut yüreğin yetiyorsa Yüce Divan'ın karşısına çık." diye çağrıda bulundu.

"10 YIL KARDEŞÇE HER TÜRLÜ İŞİNİ YÜRÜTTÜĞÜ İNSANLARA BUGÜN 'PARALEL' DEDİ"

"Dün 10 yıl kardeşçe her türlü işini yürüttüğü, yaptırdığı insanlara bugün paralel dedi." diyen Oktay Öztürk, konuşmasını şöyle tamamladı: "İninize gireceğiz, yuvanıza gireceğiz... Hadi giriyorsan gir ya bakalım şu inde ne var, gir bakalım şu yuvada ne var, senden başka kimse yok. Oraya girdiğin vakit kendi emirlerini bulacaksın. Kendi dahilini bulacaksın. Çünkü sen talimat verdin onlara, sana düşman olan kim varsa hepsini yargılattın. Sıra senin yargılanmana geldiği vakit bunlar tukaka oldular, haşhaşi oldular, paralel oldular. Peki 10 yıldır bunlar devleti ele geçirirken sen ne yapıyordun kardeşim? Bostan korkuluğu muydun sen. Biz, ne yaptığını biliyoruz. Sen çalıp çırpmakla meşguldün, sen kutuları doldurmakla meşguldün." CİHAN

Yorumlar