Başbakan'ın katılacağı ödül törenine 4 bin 500 öğrencinin katılması istendi

Eğitim Sen Eskişehir Şubesi Başkanı Serkan Demir, yarın miting sonrası Başbakan Tayyip Erdoğan’ın iştirak edeceği Türk Dünyası Kültür Başkenti ödül törenine kentteki okullardan 4 bin 500 öğrenci ile 200 öğretmenin katılımının sözlü olarak istendiğini bu.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'ın katılacağı ödül törenine 4 bin 500 öğrencinin katılması istendi

Eğitim Sen Eskişehir Şubesi Başkanı Serkan Demir, yarın miting sonrası Başbakan Tayyip Erdoğan’ın iştirak edeceği Türk Dünyası Kültür Başkenti ödül törenine kentteki okullardan 4 bin 500 öğrenci ile 200 öğretmenin katılımının sözlü olarak istendiğini bu konuda velilere de bilgi verilmediğini iddia etti. Öğrenci ve öğretmen yokluğunun derslerin boş geçmesine neden olacağını vurgulayan Demir, Türk Dünyası etkinliklerinin siyasi şova dönüştürecek her türlü girişim ve imadan uzak durulmasını da istedi

Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir, Eskişehir Valiliği Koordinatörlüğü'nde yapılan ‘Türk Dünyası Kültür Başkenti’ ödül töreni için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde okul müdürleri ile toplantı yapıldığını söyledi. 7 Mart 2014 tarihinde Anadolu Üniversitesi 2 Eylül Kampusu BESYO Spor Salonu´nda yapılacak törene 55 okuldan toplam 4 bin 500 civarında öğrencinin katılmasının istendiğini aktaran Demir, “Bazı okullardan 50, bazı okullardan ise 100 öğrenci istenmiştir. Bu öğrencilerin başında da 1 idareci ve öğretmenin refakatçi olmaları sağlanmıştır. 50 öğrenci için 2 öğretmen, 100 öğrenci için ise 4 refakatçi öğretmenin olması talep edilmiştir. Bu şekilde öğretmen ve öğrencilerin Başbakan’ın katılacağı törene katılmaları sağlanması istenmiştir.” diye konuştu.

Törenin okul müdürlerine sözlü olarak ifade edildiği, katılım sağlayacak okullar ve sayılarla ilgili tablo dışında resmi yazının henüz çıkarılmadığını aktaran Demir, velilere bu konuda bilgi verilmediğini belirtti. “Törene katılacak öğrenci listeleri son gün onaydan çıkarılacaktır.” diyen Demir, şöyle dedi: “Velilere yeterince bilgilendirme yapılmamıştır. Veli izni konusunda yeterli duyarlılığın gösterilmemesi, öğrenci sayılarının zorunlu tutulması, bazı okullarda okul müdürlerinin ve öğretmenlerin ‘Başbakanımız'ı karşılayacağız, mitinge gideceğiz’ ifadeleri bizlere ulaşmıştır. Öğrencilere yönelik törenin AKP mitingine denk gelmesi birçok okulda veliler ve öğretmenlerin durumdan rahatsız ve tedirgin olmasına yol açmıştır.”

CUMA GÜNÜ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİN YOKLUĞU DERSLERİ BOŞ GEÇİRECEKTİR

6 Mart 2014 Perşembe günü ise törene gidecek 170 civarında öğretmen ile yetkililerin toplantı yapacağını vurgulayan Demir, “7 Mart 2014 Cuma günü saat 13.00’dan itibaren törene gidecek öğrenci ve öğretmenlerin yokluğu derslerin fiilen boş geçmesine yol açacağı gibi tüm bu hazırlıklar bazı soru işaretlerine de neden olmaktadır.” şeklinde konuştu.

MASUM BİR TÖREN BAHANE EDİLEREK ÖĞRENCİLER SİYASETE MALZEME EDİLMELİ

Ülke gündeminin seçim atmosferi nedeniyle gerginken, yeni gerginlikler yaratılmaması gerektiğini kaydeden Demir, “Masum bir töreni bahane edip durumdan vazife çıkaranlara fırsat verilmemelidir. ‘Türk Dünyası Kültür Başkenti’ etkinliklerini siyasi şova çevirebilecek her türlü girişim veya imadan uzak durulmalıdır. Bu anlamıyla durum ile ilgili Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü velilere yönelik açıklama yaparak tedirginliği ve tereddütleri gidermelidir.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar