'Başbakan’ın evlat gibi kutsal kavramları siyasi malzeme yapmasını kınıyoruz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, miting alanlarında önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, “Aile nedir, çoluk çocuk nedir bilmez.

Google Haberlere Abone ol
'Başbakan’ın evlat gibi kutsal kavramları siyasi malzeme yapmasını kınıyoruz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, miting alanlarında önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, “Aile nedir, çoluk çocuk nedir bilmez. Onun böyle bir derdi yok.”, ardından Fethullah Gülen Hocaefendi’ye, “Onun da çocuğu yok.” sözleri, toplumun her kesiminden tepki çekmeye devam ediyor. Son olarak Boşanmış Mağdur Babalar Derneği de bu sözleri kınadı.

Hocaefendi ve Devlet Bahçeli’nin yaptığı hizmetlerin ortada olduğunu belirten Dernek Başkanı Muhammet Özen, “Sayın Başbakanımız, Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi ve Devlet Bahçeli'nin çocuk sevgisi nedir bilmediğinden bahsetmiştir. Oysa kendini milletine adayan, yumuşak döşeğinde uyumak yerine talebelerinin arasında yatıp kalkıp geceleri üç beş defa onların üstünü örten, bu şekilde milyonlarca çocuğa babalık yapan bir insanın çocuk sevgisinden mahrum olması düşünülemez. Aynı şekilde sokağa çekilmek istenen ülkücü camiaya mani olmak suretiyle binlerce hayatı kurtaran bir liderin de merhametsiz olması kabil değildir. Bilakis bizler, hanımı tarafından boşanmış babalar, AKP iktidarından beri çocuklarımızı göremiyoruz; 25 bin üyemiz bu durumdan mağdur ve muzdariptir. İçinde çocuk sevgisi olan Başbakan ve bakanları, bizim sesimizi neden duymuyor? Asıl merhametsiz, Filipinler'den başka hiçbir ülkede bulunmayan, sözde Kadını Koruma Yasası adı altında çıkarılan aileyi parçalama yasası yüzünden 1,5 milyon çocuğu babasız, yetim bırakanlardır.” dedi. Medeni Kanun'un mağdurlar ürettiğini iddia eden Özen, "Özellikle son 10 yılda çıkarılan Yeni Medeni Kanun, 6284 Sayılı sözde Ailenin Korunmasına Dair Kanun ve uygulamalarıyla aynı çatı altında yaşayan kadınla erkek arasına fitne sokularak, aile kurumunu kökünden dinamitlemiştir. Doğurganlık, işgücüne katılım, aktüeryal denge, hane halkı tasarrufu gibi hayati önemdeki sosyal parametreler çökertilmiş, buna karşın maddiyat bağımlılığı, fuhuş, aile içi şiddet ve nihayetinde de boşanmalar patlatılmıştır. Sadece son bir yılda yaşanan 180 bin boşanmayla aile hukukunun fahiş tazminatlar, ömür boyu nafaka ve mal rejimi tasfiyesi gibi akçalı işlerle dönen bir ticarethane haline getirildiği, babaların evlatlarını görebilmek için dahi icra dairelerine avuç avuç para dökmek zorunda bırakıldığı bu soygun düzeninin mimarı olan Sayın Başbakan’ın baba, evlat ve aile gibi kutsal kavramları siyasi malzeme yapmaya kalkışmasını, Mağdur Babalar Derneği olarak kınıyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar