Başbakan'ın açıklaması Hatay'daki Ermenileri memnun etti

Hatay'ın büyükşehir statüsüne alınması ile köyken mahalle statüsüne kavuşan Ermeni vatandaşların yaşadığı Vakıflı Mahallesi'nde Başbakan Erdoğan'ın 1915 olayları ile ilgili açıklamaları memnuniyetle karşılandı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'ın açıklaması Hatay'daki Ermenileri memnun etti

Hatay'ın büyükşehir statüsüne alınması ile köyken mahalle statüsüne kavuşan Ermeni vatandaşların yaşadığı Vakıflı Mahallesi'nde Başbakan Erdoğan'ın 1915 olayları ile ilgili açıklamaları memnuniyetle karşılandı. Köyün muhtarı Berç Kartun, her yıl aynı şeylerin gündeme getirilmesinden bıktığını belirterek, " İnşallah 100'üncü yıldan önce, 2 devlet arasında bu iş biter, biz de rahatlarız. Başkalarına da söylenecek söz kalmaz. Dışarıdaki diasporaya laf kalmaz. Bizden sonra ki nesiller de rahatlar." dedi.

Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Vakıflı Mahallesi Muhtarı Berç Kartun, Başbakan Erdoğan'ın bugüne kadar yaptığı jestlerden memnun olduklarını söyledi. Artık sürecin herkes tarafından konuşulabilir olmasını istediklerini aktaran Kartun şunları kaydetti: "Biz Başbakanımızdan çok memnunuz. Yapılmayanı yaptı. Ona'da yakışıyordur. Son 10 yıldır yapılmayacak olan ilkleri yaptılar. Daha önce Cumhurbaşkanı'nın Ermenistan'a gitmesi, o jesti yapması. O kendi büyüklüğünü gösterdi, devletin büyüklüğünü gösterdi. Vakıflar yasasında yaptılar, öyle bir jest ama iptal edildi, sonra kısmi bir açıklama ile yapıldı. Bu da 1915 olayları ile ilgili taziye mesajı bizim için iyi oldu. Memnun olduk. Biz köy olarak yani Ermeni cemaati olarak yani bu konuşmaların herkesin konuşabileceği, tarihçileri bir an önce bu meseleyi bitirilebilmesi için elinden geleni bu çıkışları yapması bizi sevindirdi. İnşallah biran önce 100'üncü yılından önce, 2 devlet arasında bu işi bitirirler. Biz de rahatlarız. Başkalarına da söylenecek söz kalmaz. Dışarıdaki diasporaya laf kalmaz. İki devlet kendi aralarında bitirirlerse, biz de rahatlarız. Ben 52 yaşındayım. Bıktım artık, devamlı bu meselelerden. Hiç olmazsa bizden sonra gelen kuşaklarda rahatlasın, diyoruz. Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah daha kısa sürede bir çözüme bağlanması için daha çabuk bir şeyler yaparlarsa herkes rahatlayacak. Onun için ben memnunum diyebilirim kendi adıma ve köyüm adına".
CİHAN

Yorumlar