Başbakan'ı protesto etmek istediler, 93 bin lira trafik cezası yediler

Eskişehir’de 7 Mart 2014 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, miting yaptığı Odunpazarı Meydanı'na yürüyerek protesto etmek isteyen, ancak polisin barikat kurarak izin vermemesi üzerine yolu kapatan eylemcilere Karayolları Trafik Kanunu'nun 14.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'ı protesto etmek istediler, 93 bin lira trafik cezası yediler

Eskişehir’de 7 Mart 2014 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, miting yaptığı Odunpazarı Meydanı'na yürüyerek protesto etmek isteyen, ancak polisin barikat kurarak izin vermemesi üzerine yolu kapatan eylemcilere Karayolları Trafik Kanunu'nun 14. maddesi gereğince toplam 93 bin lira para cezası kesildi. 271 eylemciye 343'er liralık ceza makbuzları polis tarafından posta yoluyla gönderildi. Polis, ayrıca söz konusu kişiler hakkında, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ederek ‘gece yürüyüş ve eylem yapmak’ suçundan savcılığı suç duyurusunda bulundu.

Eskişehir polisi, 7 Mart günü kente gelen Başbakan Erdoğan'ın miting yapacağı Odunpazarı Meydanı'na yüreyerek protesto gösterisinde bulunmak isteyen, ancak izin verilmemesi üzerine Espark önü Üniversite Caddesi'ni araç trafiğine kapatan eylemcileri mercek altına aldı. Polis, olaylarda gözaltına aldığı 208 eylemciyi ifade işleminin ardından serbest bırakırken, eylemcilerle ilgili geniş çaplı çalışma başlattı. Polis, eylem sırasında yol kapatan ve uyarılara rağmen yolu açmamakta direnen eylemcileri çevredeki işyerleri, apartmanlar, mobese ve emniyet personelinin tarafından çekilen görüntülerle tespit etti. Ardından 271 eylemcinin kimliklerini belirledi. Söz konusu eylemciler hakkında işlem yapan polis, daha sonra bu kişiler için Karayolları Trafik Kanunun 14. Maddesi gereğince para cezası uyguladı. Polis, söz konusu eylemler sırasında, yolu kapatarak vatandaşları mağdur eden 271 kişiyi ‘karayolunu trafiğini kapatmak' suçundan 343’er liradan 93 bin lira para cezası kesti. Polis, kesilen bu para cezaları ve suça ilişkin yasal maddeyi yol kapatan 271 eylemciye posta yoluyla gönderdi. Polis, ayrıca bu eylemciler hakkında adli soruşturma talebinde bulundu. Polis, söz konusu kişiler hakkında, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ederek ‘kasten yaralama, kamu görevlisine görevi yaptırmama, yürüyüş ve eylem yapmak’ suçundan savcılığı suç duyurusu yaptı.

7 Mart 2014 tarihinde Başbakan Erdoğan miting için Eskişehir'e gelmiş, bir grup vatandaş ise miting yapacağı Odunpazarı Meydanı'na yüreyerek protesto gösterisinde bulunmak istemişti. Ancak polis, Haller Gençlik Merkezi önüne barikat kurmuş ve eylemcilerin buradan geçmesine izin vermemişti. Bunun üzerine eylemciler polise taş ve sopalarla saldırmış, çıkan olaylarda 208 eylemci gözaltına alınmış, biri polis biri eylemci iki kişi yaralanmıştı. Olaylar sırasında camiye sığınan eylemcileri polis buradan biber gazı sıkarak çıkarmıştı. Daha sonra eylemci grup, söz konusu Espark önü Atatürk Caddesi'ni araç trafiğine kapatmış, burada ateş yakmıştı. Başbakan Erdoğan'ın kentten ayrılması üzerine polis, Haller Gençlik Merkezi önünden ayrılırken, eylemciler de daha sonra dağılmıştı. Gözaltına alınan 208 eylemci ise daha sonra serbest bırakılmıştı. CİHAN

Yorumlar