Başbakandan Cizre açıklaması: Ya istiklal ya ölüm

Başbakan Yıldırım, Cizre saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Ya istiklal ya ölüm" dedi

Google Haberlere Abone ol
Başbakandan Cizre açıklaması: Ya istiklal ya ölüm
Şırnak'ın Cizre ilçesinde bu sabah polis noktasına bomba yüklü kamyonla düzenlenen terörist saldırıyla ilgili bir açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Ya istiklal ya ölüm" dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım, Cizre'deki saldırıyla ilgili olarak" Hiçbir terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti’ni esir alamaz. Bildiklerini arkalarına koymasından. Milletimiz şunu bilsin ki bu terör örgütlerine topyekün savaş açtık. Kurtuluş Savaşı’nda Gazi’nin dediği gibi ya istiklal, ya ölüm" dedi.
Başbakan Binali Yıldırı, Bulgaristan Başbakanı Borisov'la ortak basın toplantısı düzenledi. Yıldırım özetle şöyle konuştu: "Cizre'deki şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Hiçbir terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti’ni esir alamaz. Bildiklerini arkalarına koymasından. Milletimiz şunu bilsin ki bu terör örgütlerine topyekün savaş açtık. Kurtuluş Savaşı’nda Gazi’nin dediği gibi ya istiklal, ya ölüm. 79 milyonun kardeşliğine, birliğine kast eden bu alçaklara her türlü hak ettikleri cevabı vereceğiz.

Bugün dünyanın gıptayla izlediği büyük bir eseri tamamlayıp milletimizin hizmetine sunarken kalleş terör örgütü bildik icraatlarını yapmaktan geri durmuyor. Milletimizin geleceği için, 2023 hedeflerimiz için yılmadan çalışacağız, eserler ortaya koyacağız. Bir yandan da bu ülkenin başına bela olan bu terör örgütünü de çökerteceğiz. Yapacakları hiçbir alçak girişim bizim kardeşliğimizi bozmayacak. Bu mücadelede bizi asla yıldırmayacak. Değerli dostum ile Türkiye – Bulgaristan arasındaki konuları detaylı şekilde konuştuk. Türkiye – Bulgaristan komşu değil aynı zamanda iyi birer müttefik ve dosttur. Çünkü ikili ilişkilerimiz gittikçe gelişmektedir. NATO’da ve bir çok uluslararası organizasyonda birlikte çalışıyoruz. Bölgesel işbirliklerinde uyumla birlikte hareket ediyoruz. Sayın Borisov ile sürekli her konuyu zaman mefhumu olmaksızın görüşüyor ve sorunlara anında müdahale ediyoruz. Geciktirmeden çözüme kavuşturuyoruz.

SALDIRIYLA İLGİLİ DETAYLAR

Başbakan Binali Yıldırım, Cizre'deki saldırıyla ilgili detayların sorulması üzerine ise şunları söyledi: Sabah 7 sularında bomba yüklü bir kamyonla intihar saldırısı düzenlendi. Şehitlerimiz var, yaralılarımız var. Bu hiç şüphesiz PKK terör örgütünün hain saldırılarından bir tanesi. 

Yorumlar