Başbakan’a ‘robot lobisi’ sorusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın grup konuşmasında bahsettiği ‘robot lobisi’ soru önergesine konu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan’a ‘robot lobisi’ sorusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın grup konuşmasında bahsettiği ‘robot lobisi’ soru önergesine konu oldu. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Başbakan'a “Bahsettiğiniz robot lobisi kimlerden oluşuyor? Şimdiye kadar ne tür eylemlerde bulunmuştur?” diye sordu.

    CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesi ile konuyu TBMM gündemine taşıdı. Şeker, Başbakan'ın 25 Şubat 2014 tarihli grup konuşmasında, daha önce dile getirdiği lobi serisine robot lobisini de eklediğini belirterek “Başbakan’ın robot lobisinden kastının; twitterda bir konuyu güncel, en çok konuşulan (TT) konu haline getirmek için açılan sahte hesaplar ve bunları yönetenler olduğu anlaşılmaktadır.” dedi.

    Sosyal medya algısını yönetmek, kampanyalarını, söylemlerini ya da iddialarını binlerce insan destekliyormuş gibi göstermek için robot hesapları en çok kullanan partinin AKP olduğunu kaydeden Şeker, “AKP’nin 6 bin kişilik sosyal medya ordusunu 9 bin kişiye çıkardığı bilinmektedir. Nitekim Başbakan’ın kızı ile danışmanı arasında geçtiği iddia edilen ve basına servis edilen bir konuşmada da parti kampanyasına destek için trollerin devreye sokulmak istenmesi bunun bir kanıtıdır.” diye konuştu.

    Başbakan’a, konuşmasında zikrettiği robot lobisinin; kimlerden oluştuğunu ve şimdiye kadar ne tür eylemlerde bulunduğunu soran Şeker, “AKP’nin, kullanıcıların gündemlerini ve kararlarını etkilemek için twitterda 9 bin kişilik bir ordu ile yürüttüğü faaliyetler lobicilik değil midir? Bireysel ve özgür fikirlerin paylaşıldığı twitter alanında AKP’nin, on binlerce sahte ya da robot hesapla kendi eylem, söylem ya da faaliyetlerinin geniş kitleler tarafından sahipleniliyormuş gibi göstermesini etik buluyor musunuz?” sorularının da yanıtlanmasını istedi. CİHAN

Yorumlar