Başbakan'a hakaret davası 15 dakikada karara bağlandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Facebook üzerinden hakaret içeren mesaj attığı gerekçesiyle yargılanan Ecem Fatma Abay, ilk duruşmada hakim karşısına çıktı. Yaklaşık 15 dakika süren duruşmada mahkeme, Abay'ı 6 bin 80 lira para cezasına...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'a hakaret davası 15 dakikada karara bağlandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Facebook üzerinden hakaret içeren mesaj attığı gerekçesiyle yargılanan Ecem Fatma Abay, ilk duruşmada hakim karşısına çıktı. Yaklaşık 15 dakika süren duruşmada mahkeme, Abay'ı 6 bin 80 lira para cezasına çarptırdı.

İstanbul 30. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında sanık Ecem Fatma Abay hazır bulundu. Duruşmada Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız da yer aldı.

Suçlamaları reddeden Ecem Fatma Abay, suç tarihinde Facebook sayfasının ele geçirildiğini söyledi. Abay, "İsteğim dışında mesajlar yayınlanıyordu. Şifremi değiştirmeme rağmen bu duruma engel olamadım. O yüzden hesabımı da kapattım. Şu an kullanmıyorum." diye konuştu.

‘POLİS, SUÇU KABUL ETMEM HALİNDE OLAYIN KAPANACAĞINI SÖYLEDİ’

Mahkeme hakiminin, emniyet müdürlüğünde verdiği ifadede suçlamaları kabul ettiğini ve aradaki çelişkiyi düzeltmesini istediği Abay, "Bana polisler suçlamayı kabul edip özür dilemem halinde olayın kapanacağını söylediler. Benim de başıma ilk kez böyle bir olay geliyordu. Bu yüzden fazla itiraz etmedim. Ancak savcıya verdiğim ifadem doğrudur." şeklinde konuştu.

“Ben Gezi Parkı yürüyüşlerine bile katılmayan bir insanım. Öğrenciyim, benim ne işim var böyle konularla?” diyen Abay, “Dava konusu mesajları hesabımı ele geçiren kişiler atmış olabilir. Ben her şeyden önce büyüklerime o şekilde mesajlarla hakaret etmiş olmam söz konusu bile olamaz. Suçsuzum." ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız, şikayetlerinin devam ettiğini ve sanığın cezalandırılmasını istediklerini söyledi.

Yaklaşık 15 dakika süren duruşma sonunda mahkeme, Ecem Fatma Abay’ı 6 bin 80 lira para cezasına çarptırdı. Para cezasının da 5 yıl süreyle hükmün açıklanmasının ertelenmesine karar verildi. Ayrıca, Erdoğan'ın avukatlarının vekalet ücreti olan 700 liranın da Abay tarafından ödenmesine hükmedildi.

CİHAN

Yorumlar