"Başbakan’a 'bozkurt' selamı verdim, korumalar omzumu çıkardı"

Eskişehir'de miting öncesinde otobüsten halkı selamlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'bozkurt' selamı ile karşılık veren bir bayanın Başbakanlık korumaları tarafından darp edildiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
"Başbakan’a 'bozkurt' selamı verdim, korumalar omzumu çıkardı"

Eskişehir'de miting öncesinde otobüsten halkı selamlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'bozkurt' selamı ile karşılık veren bir bayanın Başbakanlık korumaları tarafından darp edildiği iddia edildi. Emekli hemşire Fatma Pınar, "Benim 'bozkurt' işareti yapmama Başbakan tepki gösterdi. Bunun üzerine otobüsten korumalar indi, ağzımı kapatarak apar topar beni işyerine soktular, darp ettiler. Sağ elim şiddetli biçimde büküldüğü için kolum omzumdan çıkmış. Olayın sıcaklığından önce anlamadım. Ağrı artınca hastanede sağ kolumun omzumdan çıktığını öğrendim." dedi.

Yeni adı Hasan Polatkan olan cadde üzerinde sağlık kabini işleten emekli hemşire Fatma Pınar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Mart günü geldiği Eskişehir’de konvoyla caddeden geçerken, işyerinin önünde ‘Bozkurt işareti’ yaptığını söyledi. Sonra korumaların gelerek kendisine şiddet uyguladığını iddia eden Pınar, bir anda neye uğradığını şaşırdığını anlattı. Pınar, “Korumalar kolumu şiddetli bir şekilde bükerek beni işyerine soktular. Korumalar içeride bana bir süre şiddet uyguladı. Bayağı bir darbe yedim yani. Bana yaptıkları insanlık dışı bir olay.” diye konuştu.

"BAŞBAKAN BOZKURT İŞARETİNİN KIRIM DERNEĞİ’NDEN YAPILDIĞINI ZANNEDİP ORAYA GİRDİ"

Korumaların kendisini içeriye aldıktan sonra da itip kakmalar ve vurmaların devam ettiğini aktaran Pınar, “Bu şekilde şiddet gördüm. Çocuğum yaşındaki çocuktan, korumadan şiddet gördüm. Kolum çıktı. Zaten koruma kolumu büktü. Sıcağı sıcağına, anlamadım. Bir süre sonra, çok şiddetli ağrılar artınca, acile gittim. Orada film çektirdik, kolumun çıktığı anlaşıldı.” şeklinde konuştu.

Bozkurt işaretine Başbakan'ın çok sinirlendiğini ve bunun üzerine otobüsten bile indiğini ve işaretin Kırım Derneği’nden yapıldığını zannettiğini aktaran Pınar, “Kendileri aşağıya inip Kırım Derneği’ne gitti. Burada da tepki gördü. Oradaki, dernekte bulunanlar şahittir.” dedi.

"BAŞBAKAN ÖNCE KORUMALARINA BAYANA NASIL DAVRANILMASI GEREKTİĞİNİ ANLATMALI"

Başbakan’ın önce korumalarına bir bayana şiddet uygulanmayacağını iyi anlatması gerektiğini belirten Pınar, “8 Mart'ta kadınlara şiddetle ilgili konuşma yapan Başbakan önce korumalarına bayanlara nasıl davranması gerektiğini öğretmesi gerekir. Bu şekilde hiçbir yere varamayız.” ifadesini kullandı.

MHP’DEN ÇİÇEKLİ GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

MHP Eskişehir İl Teşkilatı üyeleri, Fatma Pınar’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Heyet adına MHP Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayı Kadir Çalışıcı, Pınar’a bir buket çiçek hediye etti. Çalışıcı, Fatma Pınar’a yapılanlara sert tepki gösterdi. Bu olayı duyunca çok şaşırdıklarını, hayret ettiklerini kaydeden Çalışıcı, “Demokratik ülkelerde, 'protesto' hakkı diye bir şey vardır. Yasalar bunu vatandaşa tanımıştır. Eğer karşı tarafa şiddet uygulamıyorsanız, şiddete başvurmuyorsanız, her türlü sesli, işaretli protesto yapmak yasaldır.” şeklinde konuştu.

"DEVLET ŞAPKASI OLAN BAŞBAKAN VATANDAŞA HOŞGÖRÜYLE BAKMALI"

Başbakan olan şahısların iki şapkası olduğunu vurgulayan Çalışıcı, şöyle konuştu: “Birincisi siyaset şapkası, ikincisi ise devlet adamlığı şapkasıdır. Siyaset şapkası herkeste olabilir. Ama devlet adamlığı şapkası yoksa, asla sağlıklı bir şekilde vatandaşların güvenebileceği bir şekilde başbakanlık yapmak mümkün değildir. Burada devlet şapkası olan Sayın Başbakan böyle davranamaz ve davranmaması gerekir. Vatandaşa hoşgörüyle bakmalı. Buradan konvoy geçiyor, vatandaşlar elbette ki bir şiddet, hayati tehlike vermiyorlarsa ister istemez sesli ve işaretli olarak protesto edebilirler.” CİHAN

Yorumlar