Başbakan'a atılan slogan yüzünden 17 kişiye hapis verilmesi protesto edildi

Eskişehir'de aralarında üniversite öğrencilerinin de yer aldığı 17 kişinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "IMF'nin uşağı, patronların uşağı Tayyip Erdoğan" şeklinde slogan attıkları gerekçesiyle ertelemesiz hapis cezası alması protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'a atılan slogan yüzünden 17 kişiye hapis verilmesi protesto edildi

Eskişehir'de aralarında üniversite öğrencilerinin de yer aldığı 17 kişinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "IMF'nin uşağı, patronların uşağı Tayyip Erdoğan" şeklinde slogan attıkları gerekçesiyle ertelemesiz hapis cezası alması protesto edildi. Adliye önünde toplanarak, "Alo hakim, Bilal nerede?" şeklinde slogan atan grup, 17 kişiyle ilgili verilen hapis cezasının siyasi olduğunu ve iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

Öğle saatlerinde bir grup, adliye binası önünde toplandı. Grup üyeleri, "AKP'nin ve adaletin uşağı olmayacağız", "Alo hakim, Bilal nerede?" ve "Hırsıza aşık, halka düşman AKP" yazılı pankartlar açtı. "Alo hakim, Bilal nerede?" ve "AKP'nin haksızlıkları bizleri yıldıramaz" şeklinde slogan atan grup adına yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan için bir basın açıklamasında, "IMF'nin uşağı, patronların uşağı Tayyip Erdoğan" şeklinde slogan atanlara verilen ertelemesiz hapis cezasının fişleme belgeleri üzerinden, yıldırma amaçlı verildiği belirtildi. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Kamu kaynaklarını yandaşlara ve mahdumlara dağıtırken, halk güçlerine gaz bombaları yağdırırken kimlere hizmet ettiği ve kimlerin uşağı olduğu meselesi artık bir tartışma konusu olmaktan çıkmıştır." denildi.

Söz konusu davada 2 yıl hapis cezası alan Osmangazi Üniversitesi öğrencisi Emre Güneş, "Bilal Erdoğan hırsızlıkla suçlanıyor, kimse dönüp bakmıyor. İşlem yapılmıyor, onlar için hukuk işlemiyor. Ama biz uşak dediğimiz için hapis cezası alıyoruz. Uşak dedik iki yıl ceza aldık. Hakikaten yaptıkları işlerle uşaklık yapmadılar mı" diye konuştu. Grup, daha sonra dağıldı.

Eskişehir'de 2012 yılında bir grup vatandaş, Odunpazarı'ndaki Sosyal Güvenlik Kurumu şubesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Grup üyeleri, hükümetin sağlık ve SGK politikalarını eleştirdi, "IMF'nin uşağı, patronların uşağı Tayyip Erdoğan" şeklinde slogan attı. Basın açıklamasına katılarak söz konusu sloganları attığı belirlenen 17 kişi hakkında, Haziran 2012 tarihinde 'kamu görevlisine görevi başında hakaret etmek' suçundan kamu davası açıldı. Bir yıl süren dava sonunda 17 sanıktan 14'üne 2'şer yıl, 3'üne ise birer yıl ertelemesiz hapis cezası verilmişti.
CİHAN

Yorumlar