Başbakan Yıldırım'dan 'taşeron' sözü

Başbakan Binali Yıldırım, beraberindeki heyetle TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'ı ziyaret etti. Yıldırım, görüşme sonrası yaptığı açıklamada taşeron işçilere kadro çalışmalarının sona ermek üzere olduğunu söyledi. Başbakan, Taşeron işçi meselesini muhakkak gündemden çıkaracaklarını ve kalıcı bir esasa bağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım'dan 'taşeron' sözü

SonHaberler | Haber Merkezi

Yıllardır hükümetten kadro bekleyen taşeron işçileriyle ilgili ilk kez somut adımlar atılıyor. Başbakan Binali Yıldırım, bugün taşerona kadro konusunu görüşmek üzere Türk-İş'i ziyaret etti. Ziyaretten sonra yapılan açıklamada taşerona kadro konusunun bu yıl bitmeden çözüleceği sözü verildi. Konuya ilişkin açıklama yapan TÜRK-İŞ Başkanı Atalay da ilk kez umutlu olduklarını açıkladı.

Türk-İş Başkanı Atalay ile genel çalışma hayatı ile ilgili görüştüklerini ifade eden Başbakan Yıldırım, kamuda taşeron olarak çalışanların statülerinin kalıcı bir esasa bağlayacaklarını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret etti. Başbakan Yıldırım ziyaret sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

"TAŞERON'U GÜNDEMDEN ÇIKARACAĞIZ"

Taşeron düzenlemesi için de hükümet olarak uzun süreden bu yana çalışma yürütüldüğünü kaydeden Başbakan Yıldırım, "Sayın başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte genel olarak çalışma hayatı ile ilgili görüştük. DESK ve İş Adamları Sanayicilerimiz katıldı. Kısacası çalışma hayatımızın ve iş camiamızın yüzde 80'inin temsil edildiği büyük bir sivil toplum teşkilatı ile bir arada olduk. Türk-İş'e gelip taşeron konusu konuşmamak olmaz. hükümet olarak uzun süreden beri ilgili bakanlıklarımız çalışma yürütüyorlar. Muhakkak bu meseleyi gündemden çıkaracağı ve çalışanlarımızı kamuda taşeron olarak çalışanların statülerini bir kalıcı esasa bağlayacağız. Çalışmalar çeşitli alternatifler bağlanarak tamamlanmak üzere. Buradaki son tarihimiz bu yıl çıkmadan bu işe noktayı koymak. Önümüzdeki haftalarda Bakanlar Kurulu'na gelecek" dedi.

"HİÇ BU KADAR ÜMİTLİ OLMADIK"

Başbakan Binali Yıldırım'ın sürpriz ziyaretini değerlendiren TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ziyaretten memnuniyetini "Bu kadar ümitli ve umutlu olmadık bugüne kadar" şeklinde ifade etti. Atalay, Başbakan Yıldırım'ın açıklamasının moral verici olduğunu söyledi.

Atalay'ın açıklaması: "Bir an evvel bu sene sonunda 2018'e girmeden bu sorunun çözülmesi gerektiğini ifade ettik. Aradan aracı çıksın istedik. Bu bir an evvel ülke gündeminden çıksın istedik. Bugün konuşulan konuların başlığı buydu. Talep şu, bunlar devletin çalışanı olsun. Sendikaların talebi bu. Memur işi yapan memur statüsünde olsun, işçi olan da işçi statüsünde olsun dedik. Bu kadar ümitli ve umutlu olmadık bugüne kadar. 5 milyon insanı ilgilendiriyor bu konu. Moral verici bir açıklamaydı Başbakanımızın."

Yorumlar