Başbakan Yıldırım'dan ABD'ye sert tepki

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'de görülen Rıza Sarraf davasının 17-25 Aralık kumpasının bir devamı olduğunu belirterek, bu davanın iki ülkenin ilişkilerine zarar vermeye başladığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım'dan ABD'ye sert tepki

Sonhaberler | Haber Merkezi

Bşabakan Binali Yıldırım, ABD'de görülen Rıza Sarraf davasının iki ülkenin ilişkilerini zedelemeye başladığını söyledi. Davanın, FETÖ tarafından 17-25 Aralık kumpası sırasında oluşturulan, üretilen, montajlanan verilerin delile dönüştürülerek açıldığını belirten Başbakan Yıldırım, yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini söyledi. 

Dava sanıklarının Türkiye aleyhinde ifade vermeye zorlandığını belirten Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin kimseden saklayacak bir ticaretinin olmadığını, İran ile yapılan bütün ticaretin uluslararası hukuka uygun olduğunu ifade etti. Yıldırım, Türkiye'nin kiminle ne şekilde ticaret yapacağını ise kimseye sormak zorunda olmadığını kaydetti. 

Başbakan Yıldırım, İran'a yönelik ambargo uygulayan ülkelerin ambargoyu kendilerinin deldiğini ifade ederek, Türkiye'nin yaptığı ticarete ise karşı çıkıldığını söyledi.

Başbakan Yıldırım'ınkonuşmasından satırbaşları şöyle: 

Amerika'da görülmekte olan davalar, mesnetsiz, asılsız söylentilere ve yalanlara dayanmaktadır.

Türkiye'yi zorlama yoluyla birtakım isnatlarda bulunmak ve buradan finans sektörümüzü sıkıştırarak Türk ekonomisini zora sokmak gayretleri beyhudedir. Asla sonuç çıkarmaz.

Türkiye, bugüne kadar ihracatında, ticaretinde, hem kendi hukukuna hem de uluslararası hukuka aykırı hiçbir işlem yapmamıştır.

Bazıları, kendileri ambargo koydukları ülkelerle rahat rahat ticaret yapacaklar, aynı ülkeyle Türkiye ticaret yapınca, bu suç olacak. Buna kargalar güler. Daha yakın zamanda, İran'la Amerika uçak satışı konusunda anlaşmaya vardılar, prensip anlaşmasına vardılar. Ondan sonra da kalkıp 'Türkiye ambargoyu deldi, ihlal etti' gibi ipe sapa gelmeyen iddialar ortaya koyuyorlar. Bunun neresinde hukuk var, bunun neresinde adalet var?

Türkiye'nin başka ülkelerle yaptığı ticaret, kimse kusura bakmasın, Türkiye'nin işidir, Türkiye'nin vereceği karara bağlıdır. Bu konuda da kimseden icazet almaya, ülkemizin ihtiyacı yoktur.

Yorumlar

ihsan abd sana kazık atacak hazır ol sende karşılık vermen lazım incirliği ve abd üstlerini kapa gitsin