Başbakan Yıldırım: CHP her zamanki sapıttı, saptırdı

Başbakan Yıldırım, hükümetin 'tecavüzcüleri affetme önerisi verdiği'ni ileri süren CHP'ye sert tepki göstererek, "CHP her zamanki gibi sapıttı, saptırdı" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım: CHP her zamanki sapıttı, saptırdı
Başbakan Yıldırım, hükümetin 'tecavüzcüleri affetme önerisi verdiği'ni ileri süren CHP'ye sert tepki göstererek, "Olay şudur, yaşı tutmayan, erken yaşta evlenenler var. Bilmiyorlar yasaları. Dolayısıyla çocukları oluyor, baba hapse giriyor, çocuklar anasıyla yalnız başına kalıyor. Bu şekilde 3 bin aile olduğu tespit edildi. Mağduriyetin giderilmesi için yapılan düzenlemeyi CHP ucuz istismar aracı olarak kullanmaya çalıştı. Bu bir tecavüze af değil" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’da cuma namazı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. AK Parti’nin MHP’ye sunduğu anayasa paketinde, cumhurbaşkanının yemin metninin değiştirildiği yönündeki iddialar sorulan Yıldırım, "Bu doğru değil. Yemin metniyle ilgili herhangi bir sorun yok. Sadece okunuşuyla ilgili biraz zorluklar var. Okurken milletvekilleri zorlanıyorlar. O düzeltiliyor. Onun dışında anlamı değiştirecek hiçbir şey yok. Kocaman bir yalan" diye yanıt verdi.

'TECAVÜZLE İLGİLİ BİR KONU DEĞİL'

Cinsel istismar suçunda, mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeye ilişkin tartışmalar hakkında görüşleri sorulan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Olay şudur. Yaşı tutmayan, erken yaşta evlenenler var. Bilmiyorlar yasaları, dolayısıyla çocukları oluyor. Baba hapse giriyor. Çocuklar anasıyla yalnız başına kalıyor. Bu şekilde 3 bin aile olduğu tespit edildi. Bir seferliğine bu mağduriyetin giderilmesine yönelik bir çalışmadır. Seçim kampanyalarında herkes bu sorunu çözmek için söz vermişti. Her şey ortada. Bu bir tecavüze af değildir. Tecavüze en ağır cezayı AK Parti getirdi. Tecavüzle ilgili bir konu değil."

'CHP’NİN ÇARPITMA, SAPTIRMAYA YÖNELİK FAALİYETLERİNDEN İBARET'

’Tecavüzcüler bundan istifade edecek’ yönündeki açıklamaların tamamen gerçek dışı ve iftira olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Bundan böyle bu şekilde evlenmeler olursa hiçbir şekilde müsamaha edilmeyecek. Geçmişte bu cezaların varlığından haberdar olmayan, yaşı tutmayanların evlenmesi sonucu, aile dağılmış, çocuklar anayla birlikte perişan, baba hapiste; bunlara bir seferliğine mahsus olmak üzere 3 bin ailenin mağduriyeti gideriliyor. Olay bundan ibaret. Bunun dışındakiler maalesef bildik, CHP’nin çarpıtma, saptırmaya yönelik faaliyetlerinden ibaret" ifadelerini kullandı.

'YAĞIŞ DOLAYISIYLA ÇALIŞMALAR AĞIR İLERLİYOR'

Siirt’in Şirvan İlçesi’ndeki özel bir bakır madeninde, dün akşam meydana gelen ve 3 işçinin hayatını kaybettiği göçükle ilgili son bilgileri paylaşan Yıldırım, "Şirvan’da bakır ocağında aşırı yağışlardan dolayı bir göçük meydana geldi. Heyelan hali hazırda devam ediyor. 3 madenci maalesef hayatını kaybetti. 13 madenci için de kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bu ocak özel bir işletme. Çalışma valilik, başbakanlık ve bütün birimlerce yoğun şekilde devam ediyor. Ancak çok yağış olması dolayısıyla çalışmalar ağır ilerliyor" diye konuştu.

'MHP’DEN HENÜZ YANIT GELMEDİ'

AK Parti’nin anayasa değişikliğiyle ilgili taslak metnine ilişkin MHP’den herhangi bir yanıt gelip gelmediği sorulan Başbakan Yıldırım, "Henüz gelmedi ama her an gelebilir. Gelsin, ondan sonra ne yapacağımıza karar vereceğiz" dedi.

EKK KURLARDAKİ ARTIŞ GÜNDEMİYLE TOPLANIYOR

Rekor kıran Dolar karşısında, Türk Lirası’nın değer kaybına karşı bir önlem paketi hazırlanıp hazırlanmayacağı sorulan Yıldırım, şu açıklamalarda bulundu: "Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nı saat 4’te yapacağız, ilgili birimlerin katılımıyla geniş kapsamlı bir şekilde. Amerikan seçimlerinden sonra dünya ekonomilerinde bir hareketlilik başladı. Özellikle döviz kurlarıyla başlayan hareketliliğin hala devam ettiğini biliyoruz. Dolar kurundaki bu artış da dahil olmak üzere diğer döviz kurlarındaki artışlar da dahil olmak üzere bu konuları değerlendireceğiz. Vatandaşlarımız rahat ve emin olsun. Türkiye ekonomisinin temelleri sağlamdır. Türkiye ekonomisiyle ilgili herhangi bir tereddüt yok; ancak yaşanabilecek olağanüstü gelişmelere karşı da tedbirsiz olmamızı bu şartlar gerektirmiyor. Bir araya geleceğiz, bunları değerlendireceğiz."

CHP’YE ’KAPIMIZ AÇIK’ MESAJI

Anayasa değişikliği konusunda CHP’den randevu taleplerinin olup olmayacağı sorusuna Başbakan Yıldırım, "Her zaman herkesle müzakere kapısı açıktır. Ülkenin geleceği için ülkemizin menfaati için her konuyu görüşürüz, konuşuruz. Aynı fikirde olmamız gerekmiyor ama bu konuşmamıza engel değil" diye yanıt verdi.

YPG’nin Münbiç’ten çekilmesiyle ilgili yeni bir gelişme olup olmadığı sorusu üzerine ise Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu: "Amerika ile temasımız sürekli var. Münbiç’teki PYD varlığının ortadan kaldırılması, Fırat’ın doğusuna çekilmesi konusunda başından beri Amerika ile mutabakatımız var. Her görüşmede bu mutabakatın arkasında olduklarını, bunun gereğini yapacaklarını ifade ediyorlar. Öyle veya böyle çekilecekler. Çekilmek durumundalar."

Yorumlar

ihsan başbakan sen onların eline böyle bir fırsat verirsen adamlar alabildiğine istismar eder yanlış yaptınız önergeyi geri çekin acele