Başbakan: Yeniden yargılanma konusunda bir sıkıntı yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergenekon ve Balyoz davalarının yeniden yargılanma konusunda kendileri açısından herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan: Yeniden yargılanma konusunda bir sıkıntı yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergenekon ve Balyoz davalarının yeniden yargılanma konusunda kendileri açısından herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi. Başbakan, “Yeter ki yasal altyapısı oluşturulsun. Muhalefetin de bu konuda katkısı olur ya da olmaz olursa bunu anayasal düzenlemeye kadar taşırız.” dedi.

Erdoğan, Japonya, Singapur ve Malezya'ya gerçekleştireceği resmi ziyaretler öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Başbakan, Japonya ziyaretinin enerji alanında atılacak adımlar kapsamında önemli olduğunu belirtti. Ziyaretin ikinci durağının Singapur olacağını belirten Başbakan, 18 yıl aradan sonra ilk defa Başbakanlık düzeyinde bir ziyaretin olacağını söyledi. Daha sonra Malezya’ya geçeceklerini ifade eden Başbakan, bu ilişkilerin daha iyi seviyeye taşınmasına vesile olacağını ümit ettiğinin altını çizdi.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başbakan, Türkiye Barolar Birliği Başkanıyla yaptığı görüşmeye ilişkin, “Metin Bey ile yaptığımız görüşme olumlu bir görüşme olarak sürdü. Kendileri talepleri bize ilettikleri gibi, hükümetimizin yaptığı çalışmalardan memnuniyetlerini bir vatandaş olarak ilettiler. Ergenekon, Balyoz bunlarla ilgili kanaatlerini ifade ettikten sonra dedik ki ‘biz bununla ilgili konuya yeniden yargılanmaya olumlu bakıyoruz.’ Bu konuyla ilgili arkadaşlarım çalışmalarını yapıyorlar ve bu çalışmalar da bitmek üzere. Ben tekrar Adalet Bakanıma da söyledim. Kendileriyle irtibatlı olacaklar. Yeniden yargılanma konusunda bizim açımızdan herhangi bir sıkıntı yok. Yeter ki yasal altyapısı oluşturulsun. Muhalefetin de bu konuda katkısı olur ya da olmaz olursa bunu anayasal düzenlemeye kadar taşırız. Olmazsa yasal düzenleme olarak elimizden geleni yasalar çerçevesinde ne yapılabilecekse bunları yapmaya gayret ederiz dedik.” ifadelerini kullandı.

Başbakanlık teftiş kurulu ofisindeki dinleme cihazlarının tamamlanmasıyla ilgili raporla ilgili sorulan soruya da Başbakan, “Başbakanlık teftiş kurulu çalışmalarını henüz tamamlamış değil. Bu teftişin bitmesinin neticesi olarak atılacak bazı adımlar olacaktır.” şeklinde yanıt verdi.
CİHAN

Yorumlar