Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş darbe girişimi hakkında konuştu

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:"Meydanlardaki iradeyi hiçbir zaman böldürmeyeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş darbe girişimi hakkında konuştu
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti"ne devam etmesini isteyerek, "Meydanlardaki iradeyi hiçbir zaman böldürmeyeceğiz." dedi.

Kurtulmuş, Tekirdağ'da FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni sürdüren vatandaşlara telefon bağlantısıyla seslendi.

Numan Meydanlara çıkarak demokrasiye, milli iradeye, milletin birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne sahip çıktıkları ve vatan-millet düşmanlarının karşısına dikilip "Ya Allah" diyerek bu büyük darbeye karşı durdukları için vatandaşlara teşekkür etti.

Türkiye'nin büyük bir badire atlattığını aktaran Kurtulmuş, "Türkiye bir uçurumun kenarına düşmekten kurtuldu. Çok şükür milletin bütün fertleri, hangi görüşte olursa olsun, hangi yaşam tarzına bağlı olursa olsun herkes vatan-millet davasında ortak bir cephe oluşturdu, meydanları doldurdu, iradesine, geleceğine sahip oldu. Allah'a çok şükür bir büyük bela savuşturulmuş oldu, püskürtülmüş oldu." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişimine karşı cesaretinin tarihi bir destan yazılmasına vesile olduğunu anlatan Kurtulmuş, Erdoğan'ın ilk andaki cesareti, kararlılığı, milli iradeye bağlılığı ve millete inancının vatandaşı meydanlara çektiğini söyledi.

Milletin büyük bir tevekkül içerisinde ölümü, şehadeti göze alarak tankların karşısına çıkması, uçakların karşısında durmasının unutulmaz bir tarihi destanın yazılmasına vesile olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Bu inancın zaferidir, bu büyük bir milletin zaferidir." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 15 Temmuz'da yeni bir istiklal mücadelesi destanının yazıldığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Hani kardeşlerim hep anlatıyoruz, Kurtuluş Savaşı'nda topu tüfeği değil, kazması küreği dahi olmayan dedelerimiz, büyüklerimiz, ninelerimiz meydanlara çıktı, 'Ya Allah' diyerek yedi düvele karşı büyük bir istiklal mücadelesi kazandı. Bunları sanki hep tarihe ait birtakım menkıbeler olarak dinlerdik ama 15 Temmuz akşamı, tarihteki bu muhteşem milletin evlatları olarak her birimiz, bu milletimizin 79 milyon ferdi sokaklara çıktı, yine bir istiklal mücadelesinin destanını yazdı. Allah bütün milletimizden razı olsun."

- "Meydanlardaki iradeyi böldürmeyeceğiz"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, vatandaşın kararlılığının FETÖ cinayet çetesini çökerttiği gibi onların arkasında bu maşayı kullananların da hayallerini suya düşürdüğünü ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu millet öyle oturduğu yerde hakkında karar verilecek, kaderi çizilmeye çalışılacak bir koyun sürüsü değildir. Bu millet iradesine sahip olan, inancı tam bir millettir. Bugüne kadar bu darbe karşıtı, bu cinayet çetelerinin işlerine karşı hep beraber durduk, şimdi bundan sonra sizden ricamız şudur. Meydanlardaki iradeyi hiçbir zaman böldürmeyeceğiz. Bunlar gördüler ya şimdi bu millete söz geçiremeyecekler, şimdi provokasyonlarla milletin iradesini bölmeye çalışacaklar. Bu meydanlar hiçbir partinin meydanı değildir, Bu meydanlar hem AK Partililerin hem CHP'lilerin hem MHP'lilerin bütün milletimizin meydanlarıdır. Hep beraber bu meydanlarda bu iradeye sahip çıkmaya devam edeceğiz. Aramıza fitne fesat sokmak isteyenlere karşı uyanık olacağız. Bir daha bu memlekette tehdit bütünüyle ortadan kalkana kadar kararlılıkla bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Başkomutanımız, 'Yeter artık, FETÖ'nün çeteleri layığını bulmuştur' diyene kadar meydanlarda demokrasi nöbetine devam edeceğiz."

Valilik binası önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "Darbeye karşı omuz omuza", "Recep Tayyip Erdoğan", "Paralel hainler hesap verecek", "Millete kalkan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attı.

Darbe girişiminde hayatını kaybedenler ve yaralananlar için dua eden vatandaşlar, tekbir getirdi.

Yorumlar