Başbakan Yardımcısı İşler’den seçmenlere randevu uyarısı

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 54 ülkede 103 ayrı temsilcilikte sandık kurulu oluşturulacağını söyledi. İşler, “1 gün olarak belirlenen ülkelerde randevu alma zorunluluğu bulunmuyor. Almanya, Fransa gibi ülkelerde oy kullanacak...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı İşler’den seçmenlere randevu uyarısı

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 54 ülkede 103 ayrı temsilcilikte sandık kurulu oluşturulacağını söyledi. İşler, “1 gün olarak belirlenen ülkelerde randevu alma zorunluluğu bulunmuyor. Almanya, Fransa gibi ülkelerde oy kullanacak vatandaşlarımızın 21-25 Temmuz tarihleri arasında oy kullanmak için randevu almaları gerekiyor.” uyarısında bulundu.

İşler, Twitter hesabından yurt dışında yaşayan vatandaşlara uyarılarda bulundu. Cumhurbaşkanı seçiminde 54 ülkede 103 ayrı temsilcilikte sandık kurulacağını belirten İşler, "Oy kullanmak için 9 Temmuz saat 17.00'ye kadar YSK’nın internet sitesinden seçmen kütüğündeki kayıtlarını kontrol etmeleri gerekmektedir. Yurt dışındaki vatandaşlarımız bulundukları ülkelerde ilk tur için 31 Temmuz-3 Ağustos 2014 tarihleri arasında oy kullanabilecektir.” dedi.

YSK’nın ülkelere göre oy verme günlerini 1, 2, 3, 4 gün olarak belirlediğini hatırlatan İşler, “1 gün olarak belirlenen ülkelerde randevu alma zorunluluğu bulunmuyor. Almanya, Fransa gibi ülkelerde oy kullanacak vatandaşlarımızın 21-25 Temmuz tarihleri arasında oy kullanmak için randevu almaları gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turu için 26 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında gümrük kapılarında oy kullanılabilecektir. Yurt dışındaki vatandaşlarımız oy kullanma tarih ve yeri başta olmak üzere gereken bilgileri bağlı oldukları konsolosluklardan öğrenebilirler. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde demokratik haklarını kullanmak için sandık başına gitmeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar