Başbakan Yardımcısı İşler: Dershanelerin kapatılması değil dönüşümü söz konusu

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, dershanelerde kapatmanın söz konusu olmadığını belirterek “Dershanelerin dönüşümü söz konusu.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı İşler: Dershanelerin kapatılması değil dönüşümü söz konusu

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, dershanelerde kapatmanın söz konusu olmadığını belirterek “Dershanelerin dönüşümü söz konusu. Bu, zamanın gereklerine ayak uydurmak için yapılan bir düzenleme.” dedi.

İşler, eski havra olan Gaziantep Üniversitesi Kültür Merkezi’ndeki tüm İslam coğrafyasından yaklaşık 99 el yazması Kur’an-ı Kerim’in bulunduğu ‘Mukaddes Miras Mushaf-ı Şerif Sergisi’nin açılışına katıldı. Sergiyi gezdikten sonra gündemle ilgili soruları cevaplandıran Emrullah İşler, dershanelerle ilgili Meclis'e gelen yasanın henüz onaylanmadığını hatırlatarak “Meclis'e sevk edildi dershane yasası. Dershanelerde de kapatma yok zaten biliyorsunuz. Dershanelerin dönüşümü söz konusu. Bu, zamanın gereklerine ayak uydurmak için yapılan bir düzenleme. Dolayısıyla bir kapatma söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.

"İNTERNET YASASI İLE ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNİN KORUNMASI KONUSUNDA TEDBİR ALMAYI AMAÇLIYORUZ"

Son çıkan İnternet Yasası’na ilişkin de görüşlerini bildiren İşler, bunun özel hayatın gizliliğinin korunmasına yönelik düzenleme olduğunu savundu. Sansürü kabul etmediklerini kaydeden İşler, “Herhangi bir sansür bir şeyini kabul etmiyoruz. Bu şekilde değerlendirmeleri yanlış buluyoruz. Yani bildiğiniz gibi daha önceki şuan mevcut düzenlemeden önceki yapılan düzenlemede tamamen sitenin kapatılması söz konusuydu. Ama şimdi bizim yapmış olduğumuz düzenlemeyle de eğer herhangi bir özel hayata yönelik bir ihlal söz konusuysa ilgili sayfanın kapatılması söz konusu. Bu da sadece yine mahkeme kararıyla olacak bir durum. Dolayısıyla son günlerde de bir takım olaylar görüyorsunuz yaşanıyor. Özel hayatın gizliliği, aile mahremiyetinin korunması konusunda bir tedbir almış bulunuyoruz. Ama bunu bazılarının sansür gibi takdim etmesini doğrusu yanlış buluyorum ve böyle değerlendirmeleri de hayret ve esefle karşılıyorum. Dolayısıyla zaten bizim yasaklarla mücadelemiz herkes tarafından biliniyor 11 yıl içerisinde. Bu şekilde değerlendirme yapılmasını seçime yönelik olarak ben değerlendiriyorum. Kesinlikle doğru bir değerlendirme değil.” açıklamasını yaptı.

    “AFRİKA’DA YAŞANANLARI TASVİP ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

    Bosna Hersek’te yaşanan ayaklanma ve Afrika’da yaşanan olaylar ile ilgili sorulan bir soruyu cevaplandıran İşler, şu değerlendirmede bulundu: “Biz Türkiye olarak dış politikamızda barışı, huzuru, istikrarı hedefliyoruz. Bu doğrultuda 11 yıldır elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bölgemizde ve yakın bölgelerde kan akmasın, gözyaşı akmasın diye büyük çabalar sarf ediyoruz. Bosna’da veya Afrika’nın başka yerlerinde yaşanan olayları kesinlikle tasvip etmiyoruz. Bosna biliyorsunuz geçmişte çok acılar çekti. Umarım bu yaşanan olay inşallah devam etmez, oralarda aynı acılar tekrar yaşanmaz. Ben de 1 ay önceye kadar Bosna’yı ziyaret ettim. Oranın gerçekten kardeşliğe, birliğe ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Afrika’da da yine aynı şekilde yaşanan olayları, özellikle Müslümanlara karşı yapılan ve gazetelerde boy boy resimleri yayınlanıyor. Dövme, öldürme, yerlerde sürükleme, hunharca görüntüler var. bunları bizim tasvip etmemiz söz konusu değil. Bir an önce de bu konularda Birleşmiş Milletler (BM) ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın da tabi ki müdahil olması gerekmektedir. Bizler işte bu görüntüler olmasın diye AK Parti olarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak büyük çabalar sarf ediyoruz. Hem yakın bölgemizde, hem diğer bölgelerde hakikaten her zaman aktif, proaktif politika izleyerek bu tür sıkıntılar çıkmasın diye elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ama maalesef dış politika, uluslararası ilişkiler çok dinamik. Çok hızlı gelişmeler oluyor. Yine de biz Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak biz, Türk dış politikası olarak bu yaşanan olumsuzlukların giderilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz ve elimizi taşın altına elbette ki sokacağız.”

    “TÜSİAD’IN MEKTUP GÖNDERMESİ DEMOKRATİK BİR HAK”

    TÜSİAD’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e İnternet Yasası ile ilgili olarak gönderdiği mektubun hatırlatılması üzerine İşler, şöyle konuştu: “Elbette Sayın Cumhurbaşkanımıza bir mektup yazabilir. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Dolayısıyla demokratik hal olarak kabul ediyorum bunu. TÜSİAD’ın geçmişte yağmış olduğu özellikle yabancı yatırımcı gelmez ifadesini falan tabi ki kabul etmiyoruz. TÜSİAD’ın geçmişi bu konularda darbe gibi konularda geçmişi maalesef çok temiz değil. TÜSİAD bu demokratik ortamdan yararlanarak aslında demokrasiyi destekleme konusunda elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğine inanıyorum. Yabancı yatırımcı gelmez ifadesi biliyorsunuz olumlu bir ifade değildir. Biz onu da yapmış olduğumuz açıklamalarda zaten eleştirdik. Türkiye demokratik bir ülkedir. Hukukun üstünlüğü olan bir ülkedir. 11 yılda 120 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım çekmiş bir ülkede yaşıyoruz. Bu internet meselesiyle ilgili de demokratik hakkını kullanarak Sayın Cumhurbaşkanımıza bir mektup yazmasını ben gayet doğal karşılıyorum. Elbette ki Sayın Cumhurbaşkanımız değerlendirmesini yapıp kararını verecektir.” CİHAN

Yorumlar