Başbakan Yardımcısı İşler: Bizler iki devlet olmakla birlikte tek milletiz

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Amasya’da, restorasyonu yeni tamamlanmış olan Şirvanlı Camii’nin açılış törenine katıldı.Azeri Türklerinden toplanan paralarla 1837-1895 yılları arasında...

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yardımcısı İşler: Bizler iki devlet olmakla birlikte tek milletiz

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Amasya’da, restorasyonu yeni tamamlanmış olan Şirvanlı Camii’nin açılış törenine katıldı.

Azeri Türklerinden toplanan paralarla 1837-1895 yılları arasında Şeyh Hacı Mahmut Efendi tarafından yaptırılan ve yaklaşık bir yıl önce tekrar bakıma alınan Şirvanlı Camii’nin açılış törenine; Başbakan Yardımcısı İşler’in yanı sıra TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, Azerbaycan Gönül Elçileri Birliği Temsilcisi Nermine İskenderova ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı İşler, “Öncelikle bugün bu mübarek günde önemli bir açılışta beraber olmaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bizler siyasetçiler olarak zaman zaman açılışlar yapıyoruz ama bu açılışların en anlamlısı şu an yapmış olduğumuz açılış. Ben bu güzel eseri restore eden, emeği geçen, maddi manevi destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu cami aynı zamanda Türkiye-Azerbaycan dostluğunun, kardeşliğinin bir nişanesi olarak Amasyamızda durmakta. Dolayısı ile son derece anlamlı bir eser olarak da karşımızda bulunmakta. Bizler iki devlet olmakla birlikte tek milletiz. İnşallah bu ilelebet devam edecek." dedi.

Şirvanlı Camii’nin 650 bin liralık bakım çalışmalarının tamamının, Azerbaycan Gönül Elçileri Birliği Temsilcisi Nermine İskenderova tarafından karşılandığı belirtildi. Konuşmaların ardından, İl Müftüsü İsmail İpek’in yaptırdığı duanın ardından Şirvanlı Camii’nin açılış kurdelesi kesildi. Kılınan cuma namazı sorasında ise Başbakan Yardımcısı İşler vatandaşlarla beraber ikram edilen et kavurması ve pirinç pilavından yedi. Daha sonra Amasya’da şehir turu atan İşler, Ankara’ya hava yolu ile gitmek için Merzifon Havaalanı’na hareket etti. CİHAN

Yorumlar