'Başbakan, yaptırımı olmayan açıklamalar yapıyor'

Kayseri’de kalabalık bir grup, İsrail’i Filistin’e yönelik yaptığı saldırılardan dolayı protesto etti. Ellerinde Filistin bayrakları bulunan kalabalık, Hamas’a attıkları sloganlarla destek verdi. Grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik...

Google Haberlere Abone ol
'Başbakan, yaptırımı olmayan açıklamalar yapıyor'

Kayseri’de kalabalık bir grup, İsrail’i Filistin’e yönelik yaptığı saldırılardan dolayı protesto etti. Ellerinde Filistin bayrakları bulunan kalabalık, Hamas’a attıkları sloganlarla destek verdi. Grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Vacit Kip, Başbakan Erdoğan’a tepki göstererek, "Sayın Başbakan, adeta bir sivil toplum örgütünün ilçe başkanı gibi hiçbir yaptırımı olmayan açıklamalar yapıyor. Venezuella’nın, Şili’nin gösterdiği cesareti, yiğitliği biz neden gösteremiyoruz? Bir İsrail yetkili ile Davos’ta yeniden karşılaşıp içi boş ‘One minute’ mü diyeceksiniz?" dedi.

Kayseri’de cuma namazı çıkışında kalabalık bir grup Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Burada açıklama yapan grup, Hunat Camii’ne kadar yürüdü. Buradaki diğer bir grupla birlikte İsrail’i protesto eden kalabalık, ellerinde Filistin bayraklarıyla 'Hamas’a selam direnişe devam', 'Kahrolsun İsrail' sloganları attı. Grup adına açıklama yapan Dernek Başkanı Kip, Siyonist terör örgütü İsrail’in gece yarısı 8 bin kişilik caniler sürüsüyle karadan, denizden, havadan olmak üzere Gazze’ye saldırarak yeni bir katliam başlattığını açıkladı. Dünyanın bu katliama seyirci kaldığını söyleyen Kip, Müslüman olmayan ülkelerin İsrail’in bu katliamına tepki koyarak yaptırımlar uyguladığını belirterek, şunları söyledi: "Sayın Başbakan, adeta bir sivil toplum örgütünün ilçe başkanı gibi hiçbir yaptırımı olmayan açıklamalar yapıyor. İslam aleminin bu saldırılar karşısında nerede olduğunu soruyor. Biz de buradan soruyoruz. Siyonist terör örgütü İsrail katliam yaparken biz neredeyiz? Türkiye nerede? Venezuella’nın, Şili’nin gösterdiği cesareti, yiğitliği biz neden gösteremiyoruz? Bir İsrailli yetkili ile Davos’ta yeniden karşılaşıp içi boş ‘One minute’ mi diyeceksiniz. BM Genel kurulunda bir haber spikeri gibi olup biteni mi anlatacaksınız?"

'KUZEY IRAK’TAN İSRAİL’E 1 MİLYON VARİL PETROLÜN TAŞINMASINA SON VERİLMESİNİ İSTİYORUZ'

Dernek Başkanı Vacit Kip, İsrail’e karşı Türkiye’nin neler yapabileceği ile ilgili açıklamalarda bulunarak, Kuzey Irak’tan İsrail’e 1 milyon varil petrolün taşınmasına son verilmesini istediklerini söyledi.

Kip, "Kürecik’te füze kalkanı üssünün, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep’teki patriot rampalarının sökülüp atılmasını istiyoruz. Terör örgütü İsrail ile yapılan tüm ticari anlaşmaların ebediyen tekrarlanmamak üzere yırtılıp atılmasını istiyoruz. Bizim muhatabımız terör örgütü İsrail değil, Başbakan ve Dışişleri Bakanıdır. Somut adımlar atmalarını bekliyoruz." dedi.

Açıklamanın ardından Filistin’de hayatını kaybedenler için dua yapıldı. Daha sonra grup sloganlar atarak tekrar Cumhuriyet Meydanı’na gitti. Burada tepkilerini gösterdikten sonra dağıldı. CİHAN

Yorumlar