Başbakan Sert Çıktı

Başbakan Erdoğan Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde düzenlenen toplu açılış törenin ardından Ordu kente merkezi'ne geldi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Sert Çıktı

Burada Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Törende konuşma yapan Başakan Erdoğan, "Bir iktidarı eleştirirken önce işi iyi bilmesi lazım. Yoksa iftiralarla, kuru iftiralarla 'biz buradan netice alırız' diye ağzına almış, şimdi yeni bir sakız çıktı biliyorsunuz, yolsuzluk sakızı. O bize tutmaz. Bunların da damağına yapışır. Hem yakışır hem yapışır. Bir netice de alamazlar. Bu oyunları boza boza geliyoruz. Aziz milletim bu çirkin tuzağı gördü. Bu çirkin tuzakta 30 Mart'ta bozulacak. Ben asıl hedefi gördüğünüzü biliyorum. Bu iktidara tuzak haksızlıktır. Bu tuzakta boğulacaksınız ve evel Allah 30 Mart'ta bunları benim milletim sandığa gömecektir. Ben buna inanıyorum" dedi.

TÜRKİYE'Yİ FAİZ YOLUYLA YENİDEN SÖMÜRMEK İSTİYORLAR

Hükümete geldiklerinde devletin ödediği faiz oranının yüzde 45 olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Borçlanmayı söylemiyorum. Borçlanma yüzde 63. Şimdi bunu yüzde 13'e düşürdük. Bu yüzde 45 neye tekabül ediyordu, 642 milyar Türk lirası. Bu para nereye gidiyordu faiz lobisine. Şimdi bu parayı ne yaptık biz 1'e düşürünce faiz lobisi bu paradan mahrum oldu. Vah zavallılar. Bu para benim milletimin cebine döndü. Yatırım olarak döndü. Türkiye'yi faiz yoluyla yeniden sömürmek istiyorlar ama biz bunlara bu tuzaklarına karşı bunu bozmak suretiyle yere sağlam basıyoruz" dedi.

KAN TÜCCARLARI TERÖRÜN BİTMESİNİ İSTEMİYOR

Oyun içinde oyun olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Terörü bitirdiğimiz anda çözüm süreci ile birlikte Türkiye katlayarak gidecek. Düşmanlar, rantiye çevreleri, faiz lobileri, kan tüccarları bu büyük kaynaktan mahrum kalacaklar. Kudurmaları bundan, kuduruyorlar. İnanın terörün bitmesini istemiyorlar. Rantını kaybedenler işte bu tuzaklarla çözüm sürecini sabote etmek istiyor. Biz çözüm süreciyle çok kirli bir tezgahı bozduk. Şimdi çözüm sürecini baltalayarak o kirli tezgahı yeniden kurmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

SERMAYE DÜRÜST ÇALIŞMAZSA KARŞISINDA BİZİ BULUR

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu, hükümeti ve Türkiye'yi hedef alan uluslararası bir tuzak olduğu görüşünü tekrarlayan Erdoğan, "Bu tuzak, komplo yurt dışında pişirildi. Türkiye'deki taşeronlar tarafından servis edildi. Ortada çok açık bir ihanet var. Biz bu ihanetin hesabını soracağız. Bu ihanetin hesabını hukuk yoluyla, sandık yoluyla soracağız. Hiç kimse, hiçbir çevre, hiçbir karanlık merkez benim ülkemde ameliyat yapamaz. Geçti o günler" dedi.

Bazılarının bir araya gelerek kirli ittifak içine girdiğini ileri süren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP, MHP, TÜSİAD bakıyorsunuz böyle bir koalisyonun içindeler. Biz CHP ve MHP'yi siyasette tanıyoruz da TÜSİAD'ı da tanımıştık, zaten biliyoruz. Ama son zamanlarda bir heyecan onları da kapladı. Sermaye bu ülkede dürüst çalıştığı sürece kazanır, ama dürüst çalışmadığı sürece her zaman bizi karşısında bulur bunu bilin. Vergisini yerinde ödeyecek. Benim işçi kardeşim vergisini kaynağında ödüyor. Ama sermaye vatandaşımdan KDV'yi alıyor o KDV'yi ödemiyor. Halbuki bunu zamanında ödemesi lazım, ödemiyor, ondan sonra ağlamaya başlıyor. Şu ahlaksızlığa bakın böyle bir olabilir mi?"

BAŞBAKAN ERDOĞAN: HEM DİNDARIM DİYECEKSİN, HEM İFTİRA ATACAKSIN

Ordu'da halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son derece temiz iffetli bir insan olan Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile ilgili ahlaksız bir filmden kare alıp servis edildiğini söyleyerek, "Bu alçaklıktır, şerefsizliktir, namussuzluktur, ahlaksızlıktır, hem dindarım diyeceksin, hem de gözünü kırpmadan üstelik en iğrenç biçimde masum insanlara iftira atacaksın. Yazıklar olsun. Ne yaparsanız yapın, bu dine zerre kadar zarar veremeyeceksiniz. Bu din azizdir. Kitabımız korunmuştur. Bu alçaklıkları yapanları, bunlara sahip çıkanları, bunlara kol kanat gerenleri tek tek bulacak hukuk önüne çıkaracağız" dedi.

İNİNİZE GİDİP DİDİK DİKİK EDECEĞİZ

Devlette paralel bir yapı olamayacağını belirten Başbakan Erdoğan, sözlerini sert ifadelerle şöyle sürdürdü:

"Devlette paralel yapı kurmak isteyenler, devletin kurumları içerisine sinenler, şunu bilesiniz ki istediğiniz kadar oralara yerleşin, ininize gireceğiz ininize. Didik didik edeceğiz ve devletin içindeki bu örgütleri teşhir edeceğiz. Bugüne kadar çetelerle nasıl mücadele ettiysek, uluslarası merkezlerin taşeronu örgütlerle de aynı şekilde mücadele edeceğiz. Bizim Allah'a verilecek bir borcumuz var. Başka kimseye yok. Söylüyorum ya, biz kefenimizle yola çıktık. Vakti saati geldiğinde sahibine teslim ederiz. Bir tek geri adım atmayacağız. Asla ve asla diz çökmeyeceğiz. Burada da söylüyorum. Allah bize yeter, millet bize yeter. Sizin desteğinizle, hayır dualarınızla biz bu tuzağı da bozacağız. Bu tezgahı da yerle bir edeceğiz."

TÜRKİYE'Yİ KARANLIK ÖRGÜTLERDEN TEMİZLEYECEĞİZ

Kendilerine karşı bir örgütlenme olduğunu ileri süren Erdoğan, "Gazetelere, televizyonlara, sermaye çevrelerine örgütlerine bakın. Yurt dışındaki yurt içindeki o malum çevrelere bakın. Bunlar geçmişte bir araya asla gelemezlerdi. Kuruluşlar, çevreler şu anda hükümete karşı, milli iradeye karşı, demokrasiye karşı, ortak hareket ediyorlar. Darbe dönemlerinde kurulan ittifak bir kez daha kuruldu" dedi.

Erdoğan, bu oyuinu milletin bozacağını belirtirken de "Bu ittifaklar, hileler, tuzak ve komplolar büyük Türkiye yürüyüşünü engelleyemeyecek. Türkiye'yi vesayetten kurtaracağız, karanlık örgütlerden temizleyeceğiz" diye konuştu.

Yorumlar