Başbakan: Savcı hakkında suç duyurusunda bulunuyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yargıya müdahale edildiğini ve yürüttüğü soruşturmanın engellendiğini ileri süren TMK 10.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan: Savcı hakkında suç duyurusunda bulunuyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yargıya müdahale edildiğini ve yürüttüğü soruşturmanın engellendiğini ileri süren TMK 10. Madde ile yetkili Savcı Muammer Akkaş hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Erdoğan, “Bir savcı kalkıp da basın bildirisi dağıtır mı? Ben bununla ilgili de suç duyurusu yapıyorum.” dedi.

Başbakan Erdoğan, Sakarya dönüşü Atatürk Havalimanı'nda kendisini karşılayan vatandaşlara hitap etti. Ardından Kısıklı’daki evine geçmek üzere yola çıkan Başbakan evinin sokağında kendisini bekleyen vatandaşlara da seslendi.

TMK 10. Madde ile yetkili Savcı Muammer Akkaş hakkıda konuşan Başbakan, “Bir savcı, İstanbul Adalet Sarayı’nın kapısına çıkıp orada medya mensuplarına kendisi bildiri dağıtıyor. Hale bak, ne hale geldik. Bir savcı kalkıp da basın bildirisi dağıtır mı. Burası Türkiye, ileri demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere daha iyi derecede kavuşmanın mücadelesini veren Türkiye. Burası bir muz cumhuriyeti değil. Acaba Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu bu savcı hakkında ne yapacak? Ben bununla ilgili de suç duyurusu yapıyorum. Hem bu ülkenin bir vatandaşı olarak, milletin vekili olarak, başbakan olarak suç duyurusu yapıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Hizmetimiz kıskanıldı.” diyen Başbakan, “79 senede yapılamayanları biz 11 seneye sığdırdık. Bu kıskanıldı. Sadece Türkiye değil, uluslararası camia kıskandı. Türkiye’deki taşeronları, devletin içindeki çete, örgütler kıskandı.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar