Başbakan Muğla'da protestoyla karşılandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'da enerji ve maden işçileri tarafından protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Muğla'da protestoyla karşılandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'da enerji ve maden işçileri tarafından protesto edildi. Miting alanına girmek isteyen işçiler ile güvenlik güçleri arasında arbeden yaşandı. Miting alanına girmeye çalışan bazı protestocular gözaltına alındı.

Başbakan Erdoğan için Muğla’da olağanüstü güvenlik önlemi alındı. Türkiye'nin birçok ilinden gelen yaklaşık 4 bin polis, miting alanında görev yaptı. Miting alanına gelmek isteyen enerji ve maden işçileri, güvenlik güçleri tarafından engellendi. İşçilerin ısrarı üzerine polis ile güvenlik güçleri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Daha sonra oturma eylemi başlatan işçiler, sloganlar atmaya başladı. Maden İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, AKP iktidarının, operasyona engel olabilmek için 9 bin emniyet mensubunun yerini değiştirdiğini ilei vurguladı. Girgin, "262 savcı ve hakimin nasıl sürgün edildiğini, HSYK yasasıyla bir günde 700 kişinin nasıl görevden alındığını, ifade özgürlüğünü kısıtlayan internet yasasının nasıl çıkarıldığını, basına, gazetecilere açılan telefonlarla nasıl ayar verildiğini, kısacası söz konusu kendi ikballeri olunca imkânsızların imkânlı hale dönüştürülebileceğini göstermiştir AKP hükümeti. Ama söz konusu işçinin ikbali, ülkemizin ikbali olduğunda ihalelerin iptalinin imkânsız olduğunu söylüyorlar. Bugün burada hükümete ve kamuoyuna seslenerek iş yerlerimizi sattırmayacağımızı haykırmak için bulunuyoruz." dedi.

Basın açıklamasının ardından maden ve enerji işçileri, Muğla sokaklarında yürüyerek, 'Hırsız var', 'Hırsız Tayyip Erdoğan', 'Hükümet istifa', 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek' şeklinde çeşitli sloganlar attı. Grup, daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

Öte yandan, miting alanına farklı noktalardan girmeye çalışan yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı. CİHAN

Yorumlar