Başbakan, master planı Mardin'de açıklayacak

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla sınır güvenliği yasa tasarısı hazırlandı" dedi

Google Haberlere Abone ol
Başbakan, master planı Mardin'de açıklayacak

Son Haberler

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısı sona erdi. Toplantıdan sonra hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yapıyor. Bakan Kurtulmuş, yasadışı göçmenler konusunun toplantıda uzun uzadıya ele alındığını söyledi.

Bakan Kurtulmuş, "Sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla sınır güvenliği yasa tasarısı hazırlandı" dedi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, konuşmasında master plana ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Kurtulmuş, "Terör örgütü tamamen etkisiz hale getirildikten sonra, bölgede güçlü bir şekilde bahar havası içinde tedbirlerin alınması master plan kapsamında. Cuma günü Mardin'deki ziyarette Sayın Başbakanımız, master planı halkımızla paylaşacak." dedi.

"DAVUTOĞLU MASTER PLANINI CUMA GÜNÜ AÇIKLAYACAK"

"Terör örgütü tamamen etkisiz hale getirildikten sonra, bölgede güçlü bir şekilde bahar havası içinde tedbirlerin alınması master plan kapsamında.

Cuma günü Mardin'deki ziyarette Sayın Başbakanımız, master planı halkımızla paylaşacak.

"ÇOK KISA SÜREDE TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ"

Çok kısa sürede hem terörü bitireceğiz hem de halkımızın zararlarını telafi edecek çok hızlı bir süreç başlatacağız.

"SAYIN ARINÇ KENDİ GÖRÜŞLERİNİ ORTAYA KOYMUŞ SÖYLEYECEK BİR ŞEYİMİZ YOK"

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bülent Arınç'ın kamuoyuna yansıyan açıklamalarını değerlendirmesi istenen Kurtulmuş, "Sayın Arınç kendi görüşlerini ortaya koymuştur. Bu kişisel görüşlere karşı bizim söyleyecek bir şeyimiz yok, takdir kamuoyunundur" dedi.

"PARANTEZİ KAPATACAK ZARARLARIN İNŞALLAH HEPSİNİ TELAFİ EDECEĞİZ"

Güneydoğu'daki operasyonlara değinen Kurtulmuş, "Çok kısa bir süre içerisinde hem terörü bitireceğiz, yani parantezi kapatacağız hem de halkımızın karşı karşıya kaldığı zararların inşallah hepsini telafi edecek çok hızlı bir restorasyon sürecini yapacağız. Her türlü tedbiri alacağız" dedi.

"SINIR GÜVENLİĞİ KANUN TASARISI İMZALANDI, YÜRÜRLÜĞE GİRECEKTİR"

Sınır güvenliği vurgusu yapan Numan Kurtulmuş, "Türkiye, hem yasa dışı göçle mücadele etmek hem de bu yasa dışı göçün içerisinde son derece tehlikeli bir şekilde yabancı savaşçılarla mücadele etmek mecburiyetindedir. Onun için etkin bir şekilde sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla Sınır Güvenliği Kanun tasarısı, biliyorsunuz hazırlandı ve Başbakanlık'ta bekliyor. Ancak bu etkin mücadelede vakit kaybına maruz kalmamak için Başbakanlık'ta bekleyen bu yasa tasarısı, günü geldiğinde parlamentoya sevk edilmek üzere şu aşamada ektin sınır yönetiminin koordinasyonunun sağlanması için bir Bakanlar Kurulu Yönetmeliği bugün itibariyle imzalanmış ve bundan sonra da yürürlüğe girecektir. Yasa dışı göçmen meselesi her açıdan bütün gücümüzle üzerine gidilecek" diye konuştu.

"İNSAN KAÇAKÇILIĞI BİR TERÖR SUÇU OLARAK GÖRÜLMELİ"

Numan Kurtulmuş, insan kaçakçılığının bir terör suçu olarak görülmesi, organize suç kapsamına alınması ve bu anlamda mesela insan kaçakçılığında kullanılan malzemelerin müsadere edilebilmesi için yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Bu suçların cezalarının hem artırılması hem de katalog suçlar haline getirilmesi gibi birtakım yasal tedbirler üzerinde durulmasının prensip olarak kararlaştırıldığını belirten Kurtulmuş, "Yasal düzenlemeler, kapasite artırımı son haline verilecek kamuoyu ile paylaşılacak" dedi.

MÜLTECİLER ÜZERİNDEN BİR PAZARLIK YAPMAYIZ"

Türkiye'nin Almanya'dan Suriyeli sığınmacılar için 5 milyar Euro istendiği iddiasını değerlendirmesi istenen Kurtulmuş, "Bu zengin ülkelerden biz daha zengin olduğumuz için kapımızı açarak bu insanlara ev sahipliği yapmadık. Gönlümüz zengin olduğu için bunu yaptık. Dolayısı ile biz Avrupa Birliği ile ya da başka bir yerle hiç bir şekilde herhangi bir şekilde mülteciler üzerinden bir pazarlık yapmayız. Bunu şimdiye kadar devam ettirdiğimiz tavrın bir parçası olarak sürdürürüz. Ama sonuç olarak 8 milyar dolarlık bir maliyet var. Her gün artan bir maliyet. Kimse bu meseleyi Doğu'nun meselesi olarak görmesin. Bu insanlığın meselesi. Bu katkı Türkiye'nin bütçesine yapılacak bir katkı değildir. İnsani krize karşı yapılacak bir katkıdır. Herkesin böyle düşünmesi gerekir" açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE MISIR HALKINA KARŞI HER ZAMAN DOST, KARDEŞ, KALMIŞTIR"

Türkiye Mısır ilişkilerine ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş, "Aziz milletimiz ve Mısır halkı, dost, kardeştir. Bizim karşı olduğumuz Mısır'daki darbeye karşı, demokrasiyi kurma aşamasına gelmiş, Mısır demokrasisine karşı yapılan darbeyi ve darbe sonrasındaki gelişmeleri asla tasvip etmediğimizi dile getirdik. Ne darbeyi ne de darbenin ürünleri olan idamı kabul ettik. Türkiye Mısır halkına karşı her zaman dost, kardeş, kalmıştır. Türkiye'nin başından beri karşı çıktığı mevcut Mısır yönetiminin antidemokratik, hukuk dışı ve Mısır halkının geleceğine en ufak bir katkısı olmayan, bu tavrına karşıdır. Bu tavrın demokratik bir tavra dönüştürülmesi Türkiye ile olan ilişkilerin düzelmesinin temel koşullarından bir tanesidir" diye konuştu.

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm sürecinin adı ve içeriği değiştirilerek de olsa yeniden başlatılması gerektiğini söyleyemiş ve "Hükümetten ayrılmış bir insan olarak 2 sebeple mutlaka çözüm sürecine benzer bir şeye ihtiyacımız var. Yarından itibaren olacak şekilde bunun gerçekleşmesi lazım" demişti. Arınç'ın bu sözleri çok tartışılmıştı.

Yorumlar